Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte subvencionat per l’Ajuntament present a la Trobada Euromediterrània de Joventut

Escoltar

Un projecte subvencionat per l’Ajuntament present a la Trobada Euromediterrània de Joventut

La iniciativa reuneix a Barcelona 34 joves d’aquesta regió

La Trobada Euromediterrània de Joventut, que té lloc aquesta setmana a Barcelona, compta amb la participació de Maria Medina de l’entitat Clack produccions culturals que va ser seleccionada pel projecte “Joves solidaris, ciutat compromesa”, projecte subvencionat per l’Ajuntament i que es va portar a terme el 2012.


 

Aquesta trobada és un espai d’encontre entre joves de diferents països de la zona euromediterrània, que tenen un interès comú: conèixer els problemes i necessitats dels joves d’aquesta regió. Hi participen 10 joves catalans juntament amb altres 24 provinents de la resta de països d’aquesta àrea que presentaran els seus projectes que promouen la transformació social vinculats a tot tipus d’àmbits. La trobada està organitzada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 

Els joves participants, que tenen entre 25 i 35 anys, a més de compartir les seves pròpies experiències també reben formacions pràctiques en emprenedoria social, educació en drets humans i cultura de pau i tècniques de transformació social creatives a través de la participació, l’art i les noves tecnologies.

 

 

“Joves solidaris, ciutat compromesa”

 

El projecte, subvencionat per l’Ajuntament i elaborat per l’entitat Clack produccions culturals, “Joves solidaris, ciutat compromesa” es va portar a terme durant el 2012 i consistia en ensenyar i difondre als joves de 14 a 25 anys tot allò que institucions i entitats de Mataró realitzen en l’àmbit de la cooperació internacional i la solidaritat.

 

Per una banda, es volia aconseguir mobilitzar els joves per tal que coneguessin l’esforç que s’està fent en aquest àmbit (col·laborant amb entitats, coneixent cooperants...) amb l’objectiu de generar un canvi d’actitud en els participants davant la presència a Mataró de col·lectius immigrants procedents de països on s’està treballant en temes de cooperació.

 

I per l’altra, el projecte tenia per objectiu també donar visibilitat als projectes que s’estan fent des d’aquí i mostrar exemples de joves compromesos en la cooperació internacional.

A les xerrades i tallers organitzats hi van participar 323 joves de 4 centres de secundària i de l’Espai Jove Pla d’en Boet.