Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una campanya solidària de recollida de joguines vol arribar a uns 1.500 infants i joves

Escoltar

Una campanya solidària de recollida de joguines vol arribar a uns 1.500 infants i joves

Està organitzada per l’Ajuntament, la Creu Roja i el programa “Que no falte de nadaL’Ajuntament, la Creu Roja i el programa “Que no falte de nada” han unit aquest any esforços per fer una recollida de joguines de Reis adreçada a les famílies amb infants que presenten dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. El Servei de Benestar Social ha detectat uns 1.500 nens i nenes de 0 a 17 anys amb necessitats específiques i la col·laboració de més de 70  entitats, empreses i establiments participants en la recollida permetran incidir per tal de reduir la manca d’oportunitats i prevenir l’exclusió social d’aquest infants i joves.  


 

L’objectiu d’aquesta campanya és promoure, per una banda, la sensibilització ciutadana davant la situació que presenten aquests infants i, de l’altra, la igualtat de tots els nens i nenes davant del dret al joc, com activitat d’esbarjo i descans, atès que la joguina és un mitjà per aconseguir el seu desenvolupament intel·lectual, afectiu i social, d’una manera positiva i normalitzada.

 

Han presentat la campanya la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; la tècnica de voluntariat de la Creu Roja, Jordina Gual; i el responsable de la campanya “Que no falte de nada”, Lluís Messeguer.

 

Les joguines, que han de ser noves no sexistes ni bèl·liques, es recolliran en diferents punts de la ciutat i en uns dies determinats.

 

 

Creu Roja

 

Pel que fa a la Creu Roja, el punt central de recollida serà a la seu de l’entitat al carrer de l’Energia, 11, de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 16 a 19 h i divendres de 8 a 15 h i fins al 31 de desembre.

 

Els punts de recollida i empreses col·laboradores són els següents: Centre Cívic Pla d’en Boet, Agrupament Escolta Arrels, Aigües de Mataró, SA, Aikido Mataró, Asrai Escola de Dansa de Mataró, Aula de Música Massafrets, Càritas Interparroquial de Mataró, Casa de Andalucía, CETEMMSA, Club Esportiu Mataró, Divercastillo, International House, Unió Recreativa Laru, Centre tèxtil Massana, Escoles Freta, FAGEM, Farmafree, Nilfisk, FECAM, Fremap, TecnoCampus Mataró-Maresme, Gimnàs Donnasport, Unió Excursionista de Mataró, Direcció de Promoció Econòmica, Unión Deportiva Cirera, Residència Laia Acra, Foment Mataroní, Finques Castellà, Fransi, Aventura park, Tintoreria Conxita, El món de l'’Esquitx, Joguines El Osito, Joguines Somnis, Centre de Ginecologia i Obstetrícia, Assessoria Quintín, Farmàcia La Riera, Bulevards de Mataró i Intersport.

 

A més, hi ha un seguit d’activitats en les quals també s’hi recolliran joguines:

 

. Dimarts 10 i dimecres 11 de desembre

Parc Infantil de Nadal Firamàgic (Parc Central)

En una carpa solidària es podran bescanviar aliments o joguines per fitxes d’atraccions. El menjar es donarà a Càritas i les joguines a Creu Roja.

 

. Dissabte 14 de desembre, a les 17.30 h

Foment Mataroní (carrer Nou, 11)

Espectacle infantil; jocs, ball, màgia i globoflèxia

Entrada: una joguina

 

. Diumenge 22 de desembre (hora a determinar)

Casa Cultural Sabor Andaluz i FECAM (carrer de la Boixa 26, local 2)

Festival balls andalusos

 

. Dijous 26 de desembre, a les 12 h

Club Esportiu Mataró i resta d’equips de Mataró (passeig de Carles Padrós, s/n)

Partit solidari de futbol en benefici de Creu Roja Mataró

 

. Dissabte 28 i diumenges 29 (hora a determinar)

Club Esportiu Mataró (passeig de Carles Padrós, s/n)

Torneig de futbol base

 

. Divendres 3, dissabte 4 i diumenge 5 gener (hora a determinar)

Unión Recreativa Laru (Riera Can Gener, s/n)

Torneig de futbol 7

 

 

“Que no falte de nada”

 

Aquesta és la sisena edició de la campanya solidària “Que no falte de nada” que aquest any està apadrinada pel jugador del FC Barcelona Andrés Iniesta i que es fa a diferents ciutats de l’Estat espanyol. L’any passat van recollir 17.254 joguines que es van repartir a Madrid, Barcelona, Saragossa, Màlaga, Alacant i Santa Marta (Colòmbia). Aquest any també hi ha la previsió d’enviar joguines al Senegal i a les Filipines.

 

Els punts de recollida són en horari comercial i fins al 17 de desembre: Escola Pia Santa Anna, Club Hoquei Mataró, EB La Riereta, Escola de Tennis Mataró, La Boticella, Pilo Centre Mèdic Estètic, Farmàcia Esteve Albert, Centre Mèdic Mataró, Consorci Sanitari del Maresme, Cafè Bar La Reforma i CE Mataró.

 

Les empreses i entitats col·laboradores són les següents: Vilaseca, Autoequip, Doordoblec, Estampats Fernández, Euromac, Deor Consultores, Tike, Smile, Marlo’s, Escola de Tennis Pere Durán, Jag, institut Sant Jordi, CD Vilassar de Dalt, Capgròs Games i Ivanovich Games.