Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una regata entre Mataró i Fornells commemorarà 20 anys de la declaració de Menorca com a reserva de la biosfera

Escoltar

Una regata entre Mataró i Fornells commemorarà 20 anys de la declaració de Menorca com a reserva de la biosfera

El proper 28 de juny salparà de Mataró en direcció a Fornells la I Regata Menorca Reserva de la Biosfera, que commemora el vintè aniversari de la declaració de l’illa amb la màxima protecció mediambiental per part de la UNESCO.


 

La regata està organitzada pel Club Esportiu Veles i Velers i per Mataró Marina Barcelona, empresa gestora de la dàrsena de superiots del Port de Mataró , i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mataró i Es Mercadal –municipi al qual pertany Fornells-, a banda d’altres empreses i institucions locals com el TecnoCampus, l'associació Maresme Marítim o l'Hotel Atenea. 

 

 Detalls de la competició

 

La dàrsena per a superiots del Port de Mataró, situada a ponent, acollirà la sortida de la regata el dia 28 de juny, a les 10 h. El punt de referència per als participants a la competició serà la goleta Sirius, on avui ha estat presentat en roda de premsa aquest esdeveniment nàutic.

 

La regata té una doble vessant: la de competició esportiva i la d’oci i esbarjo, ja que pot ser aprofitada per aquells mariners que vulguin fer la ruta a Menorca per passar les vacances navegant en unes bones condicions de seguretat i organització i sobretot, de manera respectuosa amb el medi ambient.

 

Hi poden participar vaixells de diferents categories (d’eslores d’entre 9 i 15 metres), que hauran de recórrer les 116 milles que hi ha entre la capital del Maresme i el port menorquí de Fornells en un màxim de tres dies. Es calcula que els primers vaixells arribaran el dia 29 a Fornells, on la majoria hauran d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que, igual que Mataró, també hi ha a la costa menorquina.

 

Durant la roda de premsa, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha agraït a les empreses organitzadores haver triat Mataró com a punt de sortida d’aquest esdeveniment nàutic i  l'organitzador de la regata Josep Maria Ferrer Sirvent, del Club Esportiu Veles i Velers, ha donat tots els detalls de la cursa, emfasitzant les condicions de seguretat que tindrà i anunciant que es calcula que hi participaran una vintena d’embarcacions. A Sirvent se’l coneix per l’organització de la regata Ophiusa Sitges-Formentera, que enguany ha arribat amb èxit a la desena edició.

 

A la roda de premsa també han assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Pere Galbany; i el gerent de Mataró Marina Barcelona, Xiqui Mas.