Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Mataró per Càritas”, la marató solidària per recaptar socis i diners per als més necessitats

Escoltar

“Mataró per Càritas”, la marató solidària per recaptar socis i diners per als més necessitats

Es fa dissabte 4 d’octubre a la plaça de Santa Anna de les 12 a les 21 h

La tercera edició de la campanya solidària “Mataró per Càritas”, amb el lema “Ajuda’ns a ajudar”, se celebrarà el proper dissabte 4 d’octubre a la plaça de Santa Anna. Durant tot el dia hi haurà activitats i diferents propostes amb l’objectiu de captar nous socis, recaptar diners i recollir aliments destinats als més necessitats.


 

El regidor de Participació, Joaquim Fernàndez, i el director de Càritas Interparroquial de Mataró, Antoni Vilà, han presentat aquest matí la campanya.

 

Les activitats començaran a les 12 h i s’allargaran fins a les 21 h. Un escenari instal·lat a la plaça de Santa Anna acollirà les següents actuacions musicals: al matí, Batucada Sama Babel, The Broken Fingers Band’s, Zirena (cantautora danesa); i 2Soul; i a la tarda, Havaneres amb Vol de Gavines, Gegantada, Combo de l’Escola de Música Cabezudo, Sala Cabanyes farà un recital de poemes i música del poeta Esteve Albert i amb l’acompanyament a la guitarra de Genís Mayola i per acabar Georgina Blanch.

 

La Gegantada s’iniciarà a la plaça de Can Xammar i continuarà pel carrer de Barcelona fins a la plaça de Santa Anna, on es farà la plantada i la ballada de tots els gegants de les escoles i els barris participants.

 

A més, a les 14 h hi haurà una arrossada popular solidària al preu de 5 € el tiquet (que aniran íntegres a Càritas) amb beguda i pa inclòs organitzada per la Congregació de Jesús Captiu i Mare de Déu dels Dolors i la Comissió de Setmana Santa. El cafè el proporcionarà el Grup Tercer Món com també xocolata a la tarda.

 

També s’instal·laran diferents carpes per a la captació de socis i donatius, recollida d’aliments i joguines, venda de cava, a 8 € l’ampolla, i d’objectes diversos i la polsera “Mataró per Càritas”, al preu d’1 €.

 

Pel que fa als aliments, es demana prioritzar productes com galetes, llet, oli, sucre, pasta, tomàquet en conserva, conserves de peix i conserves vegetals, tot i que el més necessari és recaptar diners en efectiu per poder fer front a les necessitats de pagaments de serveis (llum, aigua, gas, lloguer..) que tenen moltes famílies.

L’any 2013, Càritas Interparroquial de Mataró va distribuir 240 tones d’aliments. Fins al 15 de setembre de 2014, ha fet arribar aliments a 1.200 famílies, que suposa atenció alimentària a prop de 5.000 persones.

 

Les diferents activitats es duran a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris i col·laboradors habituals de Càritas Interparroquial de Mataró, així com l’Obra social “la Caixa”, l’Ajuntament de Mataró, Fundació Iluro, la Congregació de Jesús Captiu i Mare de Déu dels Dolors i la Comissió de Setmana Santa, entre d’altres.