Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

3.000 corredors a la 17a Mitja Marató Ciutat de Mataró

Escoltar

3.000 corredors a la 17a Mitja Marató Ciutat de Mataró

Entre les novetats hi ha la Fira del corredor, dissabte de 10 a 20 h a La Riera, amb 20 expositors i recollida de dorsals



El regidor d’Esports, Pere Galbany, acompanyat dels representants dels clubs organitzadors, han presentat avui en roda de premsa la 17a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació i la 21a Marató Escolar que se celebraran el proper diumenge 7 de desembre. També hi han estat presents dos esportistes maresmencs, Anna Rovira i Marc Roig.


 

Aquesta és la primera edició de la prova que està organitzada i gestionada per l’empresa de gestió integral d’esdeveniments esportius Gesport amb l’objectiu de donar-li un nou impuls, fer-la créixer i millorar-ne la seva difusió.



La 17a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació presenta diferents novetats, a més del canvi d’imatge, com l’augment de corredors, la Fira del corredor o la instal·lació de calaixos de sortida, entre d’altres.

 

Així, diumenge participaran en la prova 3.000 esportistes mentre que en l’edició de l’any passat en van ser 2.500. Les inscripcions van començar el passat 15 d’octubre i en 24 hores ja se’n van exhaurir la meitat.

 

La Fira del corredor s’instal·larà el dissabte 6 de desembre a La Riera, des de l’Ajuntament al carrer d’en Pujol, de 10 a 20 h. Hi haurà 20 expositors de marques esportives i col·laboradors. A la fira s’hi podran recollir també els dorsals, els que el recullin allà rebran un obsequi.

 

Pel que fa a la prova, hi haurà calaixos de sortida segons marca pròpia amb sortida cada 3 minuts. Una altra particularitat és que hi haurà 3 llebres per ajudar a seguir el ritme.

 

La Mitja Marató s’iniciarà a la plaça d’Espanya a les 10 h i la Marató Escolar 10 minuts més tard. La Mitja té un recorregut de 21,097 km, el circuit està homologat per la Federació Catalana d'Atletisme (FCA).

 

Finalitzada la prova es farà l’entrega de premis, en aquesta ocasió es farà en un camió podi que donarà més rellevància a l’acte. Cada corredor rebrà una samarreta tècnica commemorativa de la marca Taymory a més de la bossa amb obsequis dels espònsors.

 

Una peça imprescindible en l’organització i en el bon desenvolupament de les proves és el col·lectiu de voluntaris. En aquesta edició hi participen Voluntaris per al Futur de Mataró amb l’ajuda de Voluntaris 2000 de Barcelona juntament amb voluntaris dels clubs i voluntaris que s’han inscrit en la campanya promoguda per l’empresa Gestport.

 

La Mitja Marató està organitzada per la Direcció d’Esports conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i compta amb una trentena més de patrocinadors i col·laboradors.

 

 

21a Marató Escolar



Aquesta cursa no competitiva va adreçada als alumnes d’entre 8 i 16 anys de les escoles. Fins ara hi ha inscrits 900 escolars de 25 centres.

 

Com a novetat d’aquesta edició, els escolars tindran dorsal, també sortida amb calaixos per edat i un nou circuit que és el següent: plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, Via d’Europa, Parc Central, carrer dels Pirineus i arribada al recinte firal del nou Parc Central.

 

Tots els participants rebran obsequis i un refrigeri.





Afectacions al trànsit



Quant a les afectacions al trànsit que provocaran les proves, a partir de les 5.30 h es tallarà el trànsit a la plaça d’Espanya, al camí de la Geganta i a la ronda d’Alfons X el Savi (entre la plaça d’Espanya i el carrer de l’Esplanada) i els seus accessos des de La Riera, el passeig de Carles Padrós, l’avinguda del Corregiment de Mataró, i carrers de Sant Isidor, de Guifré el Pelós i d’Emili Cabañes.



A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.



De les 8.00 a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la rotonda del Rengle i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.



Entre les 8.00 i les 13 h l’accés i la sortida al passeig Marítim i al Port només es podrà fer pel Cargol o per la Porta Laietana. Entre les 10 i les 11.15 h no es podrà accedir al Port ni circular pel passeig Marítim.



Pel que fa als aparcaments, de les 7.30 a les 10 h l’entrada a l’aparcament subterrani de la plaça de Granollers només es podrà fer des de la plaça de Granollers. Entre les 10 i fins a les 11.10 h aproximadament no s’hi podrà accedir ni sortir.



Entre les 7.30 i les 11.10 h no es podrà accedir a l’aparcament del Parc Central, l’única sortida serà per l’avinguda del Corregiment amunt.