Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A la violència sempre NO!

Escoltar

A la violència sempre NO!

S’han programat durant tot el mes de novembre activitats per commemorar la diada contra la violència vers les dones

Mataró commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones amb un programa d’activitats diverses que es faran durant tot el mes de novembre. El programa d’activitats l’ha dissenyat el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones-CIRD del Servei de Família conjuntament amb diferents entitats i associacions i porta per lema: A la violència sempre NO!


 

L’objectiu de les activitats és fer visible que les desigualtats entre dones i homes encara perduren en la nostra societat i són la causa de la violència masclista. Per això s’ha de treballar en la prevenció i per aquest motiu el programa d’aquest any s’ha adreçat especialment a la gent jove.

 

El programa inclou exposicions, tallers, un concurs fotogràfic, jocs per reflexionar, música, teatre, dansa, grafits, hores del conte, un recital poètic i xerrades.

 

Dissabte 22 de novembre, a partir de les 18 h, la plaça de Santa Anna acollirà una tarda adreçada especialment als joves, en la qual hi haurà música, grafits, teatre i dansa. Per a aquesta diada, el cantautor mataroní Marc Ràmia ha creat la cançó “Cap nit més” que servirà perquè artistes, col·lectius i entitats reflexionin a l’entorn de la violència vers les dones. A part de l’actuació de Marc Ràmia, també hi haurà més música amb Cor Cromàtic i Basket beat.

 

En aquesta tarda farcida d’activitats, els alumnes de l’Institut Alexandre Satorras, l’Escola Pia Santa Anna i l’Escola GEM mostraran al públic l’exposició “Imatges contra la violència”, formada per cartells elaborats per alumnes de secundària. Una altra activitat serà l’elaboració de grafits de la mà d’Ivan i Sandra Floro. A més hi haurà lectures dramatitzades a càrrec d’alumnes de l’Aula de Teatre i dansa amb el Col·lectiu IN VITRO.

 

Dimarts 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, es farà a les 12 h davant l’Ajuntament la lectura del manifest institucional.

 

Una altra activitat és el concurs fotogràfic Original Selfies, organitzat per L’Hora Violeta, en el qual es podran presentar selfies fins al 20 de novembre (individuals o en grup) amb un missatge que expressi el lema “Per un amor lliure i d’igualtat” a través del facebook.

 

El programa es complementa amb 2 activitats que es poden fer al llarg de l’any: el taller de prevenció de la violència “Bon rotllo” que està adreçat als centres de secundària i la xerrada “Drets de les dones i violència de gènere”, adreçada a persones adultes, entitats, AMPA o escoles d’adults, entre d’altres. Les dues activitats les organitza el Servei de Família prèvia demanda dels interessats.

 

Han elaborat i participen en el programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, a més de l’Ajuntament: Maresme dona Activa’t, El Públic, Clack Produccions culturals, Artijoc, Moviment Educatiu del Maresme, L’Hora Violeta, Casal Municipal de Gent Gran de La Llàntia, Marc Ràmia, Cor Cromàtic, Institut Alexandre Satorras, Escola Pia Santa Anna, Escola GEM, Aula de Teatre, Col·lectiu IN VITRO, Centre de Formació Tres Roques, Ivan i Sandra Floro, Biblioteca Antoni Comas, Biblioteca Pompeu Fabra i UGT Maresme. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.