Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i veïns fan un front comú al Parlament per reivindicar la qualitat de l’atenció primària a Mataró

Escoltar

Ajuntament i veïns fan un front comú al Parlament per reivindicar la qualitat de l’atenció primària a Mataró

Demanen als grups polítics de la Comissió de Salut que vetllin per resoldre les incidències dels CAP de Rocafonda i Cerdanyola i es faci un estudi de l’estat del servei i les instal·lacions a tota la ciutatL’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha encapçalat aquest migdia una delegació de representants municipals i d’entitats veïnals que ha anat al Parlament de Catalunya per demanar a tots els grups polítics que vetllin per la qualitat de l’atenció primària a la ciutat. 


 

La delegació mataronina estava formada la regidora de Salut, Olga Ortiz (CiU), i representants de tots els grups municipals de l’oposició: el PSC (Juan Antonio Ciller), PPC (José Manuel López), PxC (Juan Gabriel Ponce), ICV-EUiA (Esteve Martínez), i la CUP (Xavier Safont). Al front polític comú s’hi ha sumat el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, Juan Sánchez; la presidenta de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Constanza Rodríguez; la presidenta de l’Associació de Veïns de Rocafonda, Maria Elena Diaz; i la presidenta de l’Associació de Veïns del Palau, Aurora Gironès.

 

La delegació ha estat rebuda poc després de les 13 hores per representants de tots els partits a la Comissió de Salut del Parlament, que han escoltat les reivindicacions que el passat 22 de gener van plasmar-se en un manifest fet públic unànimement. A la reunió hi eren presents els diputats Albert Batet, president de la Comissió (CiU), Montserrat Capdevila; vicepresidenta de la comissió (PSC), Alba Vergés (ERC); Eva García (PPC); Josep Vendrell (ICV-EUiA); José Manuel Villegas (Ciutadans); Isabel Vallet (Grup Mixt); i els diputats maresmencs Benet Maimí (CiU); Joan Morell (CiU); Roger Montañola (CiU); Pere Aragonés (ERC); Alícia Romero (PSC); i Salvador Milà (ICV-EUiA).

 

En declaracions als mitjans de comunicació prèvies a la reunió, l’alcalde ha explicat que demanava al grups parlamentarisque vetllin per les negociacions obertes amb l’Institut Català de la Salut (ICS), proveïdor del Servei Català de Salut de la Generalitat, perquè es resolguin les incidències detectades quant a atenció primària als CAP dels barris de Rocafonda i de Cerdanyola. “Venim a emetre un comunicat clar als portaveus de la Comissió de Salut perquè atenguin i estiguin alerta perquè es resolguin aquests problemes”, ha dit Joan Mora.

 

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, Juan Sánchez, s’ha adreçat als periodistes de manera contundent: “No volem més retallades ni en sanitat ni en educació. Les negociaciones van bé, però no hem aconseguit el 100%, per això estem aquí”. Sánchez ha anunciat que les entitats veïnals mantindran les mobilitzacions a l’espera del que faci definitivament l’ICS. “ Volem una sanitat de qualitat, com la que teníem abans. Que no ens treguin el que teníem. Puc dir-ho més alt però no més clar”, ha conclòs.