Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ca l’Arenas inaugura la 2a part de l’exposició “Modernitat en temps difícils” amb artistes destacats dels anys 40 i 50

Escoltar

Ca l’Arenas inaugura la 2a part de l’exposició “Modernitat en temps difícils” amb artistes destacats dels anys 40 i 50

A partir de demà es podran veure obres de Leopoldo Pomés, Rovira Brull, Hernández Pijuan, Roca-Sastre, i Subirachs, entre d’altresEl Centre d’Art del Museu de Mataró, Ca l’Arenas, continua revisant els moments més destacats dels 75 anys d’art a la ciutat a partir de la temporada “Art a Mataró 1942-1958: els anys de la represa, comissariada per Àlex Mitrani.


 

Demà, divendres 11 d’abril, l’Ajuntament de Mataró inaugura la segona part de l’exposició “Modernitats en temps difícils”, que permetrà veure obres d’artistes que van marcar les dècades dels 40 i 50 no només a Mataró, sinó a Catalunya.

 

Al primer pis de Ca l’Arenes es presenten noves obres dels artistes que fins ara hi havia exposats com és el cas de Leopoldo Pomés, Rovira-Brull, Ramon Rogent, Joan Brotat, Hernández Pijuan, Planasdurà, Eduard Alcoy, Santi Estrany i els germans Arenas, entre d’altres. A més s’incorporen a aquesta renovació de l’exposició les obres de nous artistes com Roca-Sastre, Núria Picas, Joan Comellas, Fornells-Pla, Josep M. Subirachs, Josep M. Llort, Santí Surós.

 

Totes aquestes obres, que es podran veure fins al 28 de setembre, provenen de 24 prestadors particulars i institucions públiques i privades, entre els quals destaquem el MACBA, el Museu Enric Monjo de Vilassar, el Museu de Valls i l’Institut Municipal del Museu de Reus, així com també de les galeries Francesc Mestre i Marc Domènech, la Fundació Fornells-Pla i Conxa Cisquella.

 

Segons el comissari de l’exposició, Àlex Mitrani, “les noves peces enriqueixen la visió de la diversitat i la complexitat de l’art català en aquells anys tal com es va manifestar a Mataró, que es revela un dels centres més innovadors i actius del país”.

 

“Art a Mataró1942-1958: els anys de la represa” és la primera de les tres temporades del cicle “Revisions, 75 anys d’art i cultura a Mataró”, que s’allargarà fins al 2016.