Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Care Santos: “Vull compartir la meva passió per llegir i escriure amb vosaltres”

Escoltar

Care Santos: “Vull compartir la meva passió per llegir i escriure amb vosaltres”

L’escriptora mataronina ha impartit la conferència institucional de la Diada de Sant JordiL’escriptora mataronina Care Santos ha protagonitzat avui l’acte acadèmic institucional amb motiu de la Diada de Sant Jordi. L’escriptora, que va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014, ha impartit la conferència “Viure en les paraules”.


 

L’acte s’ha iniciat a les 19 h a Can Palauet i l’ha presidit l’alcalde, Joan Mora, i el president d’Òmnium Cultural Mataró, Antoni Pous.

 

Pous ha començat fent una breu biografia de l’escriptora i n’ha destacat el fet que sigui de Mataró i que “exerceixi orgullosament de ser mataronina”.

 

Quan ha pres la paraula Care Santos, la primera premissa que s’ha escoltat a la sala ha estat el seu desig de “compartir la meva passió per llegir i escriure” al llarg de la conferència.

 

Així ha estat, l’escriptora ha caminat amb paraules al llarg de la seva infantesa i la seva adolescència i ha començat amb la lectura d’un text encarregat pel diari Ara, i encara no publicat, en el qual relata el fet que va escriure una carta, quan tenia 15 anys, a l’escriptor colombià recentment mort Gabriel García Márquez.

 

Ha parlat del paper de la seva mare i de la seva iaia, de les biblioteques, del seu món adolescent i del creixement d’un escriptor i ha fet referència a un munt d’escriptors que han marcat el seu camí: Joan Margarit, Vinyoli, Martí i Pol, Montserrat Roig, Joan Cabré, José Emilio Pacheco, Mercè Rodoreda, Marguerite Yourcenar, a més de molts autors anglesos.

 

Care Santos ha acabat la conferència prevenint que la lectura “té efectes secundaris, et fa aprendre a pensar i et fa créixer en molts sentits” per finalitzar amb la lectura de dos poemes de l’escriptor argentí Jorge Luis Borges dedicats a Cervantes i a Sherlock Holmes.

 

La conferència s’emmarca en el projecte “Mataró, ciutat de valors” que aquest mes treballa amb el valor de la justícia. Care Santos també n’ha fet referència en la seva xerrada.

 

 

Biografia de Care Santos

 

Care Santos (Mataró, 1970) va començar a escriure als 8 anys. Als 14 anys va guanyar el seu primer premi literari i als 25 va publicar el primer llibre. Des d’aleshores ha escrit 6 novel·les, 56 llibres de relats, 2 poemaris i més de 30 obres per a joves i infants. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner, Protagonista Jove, Joaquim Ruyra i amb la seva última novel·la “Desig de xocolata” el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014. També ha escrit llibres de no ficció i un text teatral. Escriu tant en català com en castellà.

 

Ha col·laborat amb mitjans de comunicació com el Diari de Barcelona, Presència, Catalunya Ràdio, COM Ràdio o Barcelona Televisió, és crítica literària, ha presidit una associació de joves escriptors i actualment imparteix de tant en tant tallers literaris.

 

 L’acte s’ha pogut veure en directe a la pàgina web de l’Ajuntament i es pot veure en el vídeo que hi ha a continuacó.