Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els actes per commemorar el Tricentenari

Escoltar

Comencen els actes per commemorar el Tricentenari

L’alcalde ha recollit un grapat de sorra del municipi que s’usarà per plantar un roure a la muntanya de Montserrat



L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui l’acte simbòlic amb el qual Mataró participa en la commemoració del Tricentenari organitzat per la Generalitat de Catalunya. L’acte ha tingut lloc a les 13.30 h al Clos arqueològic de Torre Llauder.


 

L’aportació simbòlica dels municipis consisteix en entregar un grapat de terra del territori que s’usarà per plantar un roure a la muntanya de Montserrat. La plantada del roure vol ser emblema de la força del país i que l’arbre creixi amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d’unitat i fermesa. La plantada del roure del Tricentenari es farà el 2 de març a les 12.30 h, dins els terrenys de l’antic convent de Santa Cecília, amb la presència de l’Abat del Monestir de Montserrat, Josep Maria Soler, que beneirà l’acte.

 

L’alcalde en el seu parlament ha dit que “Mataró no podia faltar a aquesta cita simbòlica i institucional. La terra de Mataró també ajudarà a fer-se gran i fort aquest roure que vol simbolitzar que 300 anys després de la Guerra de Successió aquest país està més viu que mai, més fort que mai i disposat a escriure el futur que els seus habitants decideixin”.

 

S’ha triat el Clos arqueològic de Torre Llauder per ser un dels llocs que representen les arrels més profundes de la història de Mataró. Mora s’ha referit a aquest espai com “el punt que uneix un passat mil·lenari d’arrels romanes amb el futur que representa la universitat del TecnoCampus”.

 

Mataró iniciarà els actes de commemoració del Tricentenari a la ciutat amb un acte institucional el dimarts 4 de març a les 19.30 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, en el qual el comissari de la commemoració mataronina, Joan Giménez, presentarà el Programa d’activitats 1714-Mataró-2014. L’acte comptarà amb l’assistència del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada.