Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demà comença la preinscripció d’educació infantil segon cicle, primària i secundària per al curs 2014-2015

Escoltar

Demà comença la preinscripció d’educació infantil segon cicle, primària i secundària per al curs 2014-2015

Les escoles Àngela Bransuela i Joan Coromines tornen a oferir dos grups de P3La preinscripció d’educació infantil segon cicle, primària i secundària per al curs 2014-2015 comença demà 11 de març i finalitzarà el 21 de març. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P3 i en el de 1r d’ESO. Les escoles bressols faran les preinscripcions del 5 al 16 de maig.


 

Per al curs 2014-15 Mataró comptarà amb 58 línies de P3 de 25 alumnes cadascuna, 34 en el sector públic i 24 al sector privat concertat, dues línies més que el curs passat. Això suposa que les escoles Àngela Bransuela i Joan Coromines tornaran a oferir dos grups de P3.

 

Al primer curs de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) l’oferta passa de 45 a 46 grups: s’augmenta un grup als instituts Miquel Biada i Alexandre Satorras i s’elimina un grup a l’institut Damià Campeny.

 

Seguint amb la línia encetada fa dos anys, Mataró és considerada com a zona única d’inscripció escolar. És a dir, totes les famílies residents a Mataró tenen el mateix nombre de punts per a qualsevol centre escolar, tant públic com concertat i a tots els nivells educatius de 2n cicle d’infantil, primària i secundària. 

 

 

Preinscripció, matriculació i criteris de prioritat

 

En cas que en un centre hi hagi més demanda que oferta, regiran els criteris de prioritat que estableix la Generalitat de Catalunya, que puntuen el fet de residir a Mataró (30 punts) o la proximitat del lloc de treball dels pares o tutors (20), l’existència de germans al centre o pares que hi treballin (40), la renda anual (10), les discapacitats (10), les famílies nombroses o monoparentals (15) o les malalties cròniques (10), i si el pare, la mare, els tutors o els germans han estat escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud (5).

 

Calendari:

 

Escoles bressol

Període de presentació de sol·licituds: del 5 al 16 de maig

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 23 de maig

Període per presentar reclamacions: del 23 al 27 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 30 de maig

Matriculació: a partir del 12 de juny

 

Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria

Període de presentació de sol·licituds: de l’11 al 21 de març, ambdós inclosos (es pot enviar per Internet fins a les 24 hores del dia 20 de març)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 1 d’abril

Període per presentar reclamacions: del 2 al 4 d’abril

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 15 de maig

Matriculació: del 10 al 13 de juny. Segon, tercer i quart curs d’educació secundària obligatòria o de confirmació de plaça assignada en cas de l’alumnat pendent de l’avaluació de setembre: del 23 al 27 de juny, ambdós inclosos

 

Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà de formació professional

Període de presentació de sol·licituds: del 13 al 23 de maig (es pot enviar la sol·licitud per Internet fins a les 24 hores del dia 22 de maig)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 3 de juny

Període per presentar reclamacions: del 4 al 6 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 27 de juny

Matriculació: de l’1 al 9 de juliolCicles formatius de grau superior de formació professional


Període de presentació de sol·licituds: del 27 de maig al 6 de juny (es pot enviar la sol·licitud per Internet fins a les 24 hores del dia 5 de juny)

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 11 de juny

Període per presentar reclamacions: del 12 al 16 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 30 de juny

Matriculació: de l’1 al 9 de juliolEscoles d’adults


Període de presentació de sol·licituds: del 23 al 30 de juny

Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 7 de juliol

Període per presentar reclamacions: 7 i 8 de juliol

Publicació de les llistes definitives d'alumnat admès: 11 de juliol

Matriculació: del 2 al 8 de setembre

 

La sol·licitud de preinscripció s’haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l’infant o jove o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d’atenció ciutadana, a l’OME, als Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (carrer de Cosme Churruca, 90), als centres cívics o a través de la web del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (www.gencat.cat/preinscripcio). Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.