Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte es presenta una nova figura festiva: el Basilisc

Escoltar

Dissabte es presenta una nova figura festiva: el Basilisc

Es fa una cercavila, a les 17 h, des de La Riera fins a la plaça de Santa Anna

El bestiari festiu de Mataró incorpora un nou membre dissabte amb la presentació oficial del Basilisc, figura del Ball de Diables de Mataró. L’acte de presentació comença a les 17 h amb una cercavila que surt de La Riera, davant de l’Ateneu de la Fundació Iluro, fins a la plaça de Santa Anna.


 

La Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya (Ateneu de la Fundació Iluro. La Riera, 92) reuneix figures de diferents ciutats catalanes i també de Mataró, d’estils artístics i folklòrics diversos. S’hi poden veure: la Víbria de Barcelona, la Tarasca de Barcelona, el Drac de Vilanova i la Geltrú, la Mulassa de Vilanova i la Geltrú, el Bou de Tarragona, el Lleó de Manresa, el Basilisc de Reus, el Drac de Mataró, la Momerota de Mataró, els Cavallets de Mataró i a partir de la presentació oficial el Basilisc de Mataró. La mostra es podrà veure fins al 2 de febrer.

 

La cercavila, que es va suspendre dissabte passat per la pluja, comença a les 17 h davant de l’Ateneu i baixa per La Riera fins la plaça de Santa Anna. Allà les figures presents a la mostra està previst que facin els seus balls solemnes i donin pas al naixement del Basilisc.

 

El Basilisc és la figura que donava nom a l’associació Ball de Diables de Mataró en els seus inicis. La llegenda catalana diu que el basilisc surt de l’ou rodó d’una gallina fecundat per una serp i aquest ou ha de ser cremat perquè sinó naixerà el basilisc, una bèstia amb cos de gall i cua i pell de serp.

 

Un cop presentat el Basilisc totes les figures pugen La Riera fins arribar davant de l’Ajuntament, on es fa el final de festa.

Afectacions al trànsit i Mataró Bus
Entre les 17 h i les 20 h es talla el trànsit a la Riera i la Muralla de Sant Llorenç amb la plaça de Santa Anna. L’entrada i sortida del pàrquing de La Riera s’ha de fer pel carrer d’en Moles.Pel que fa a la L1 del Mataró Bus, de les 17 a les 20 h queden anul·lades les parades del Caminet, Muralla de Sant Llorenç i Santa Anna.