Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues etapes de la “Volta” tindran Mataró com a escenari

Escoltar

Dues etapes de la “Volta” tindran Mataró com a escenari

Els ciclistes passaran per la ciutat en l’etapa inaugural del 24 de març i sortiran d’ella el 25 de març

Primeres figures del ciclisme mundial com Chris Froome, Alberto Contador, Joaquim “Purito” Rodríguez o Nairo Quintana pedalaran pels carrers de Mataró els propers 24 i 25 de març. La primera etapa de la 94a “Volta” Ciclista a Catalunya passarà per la ciutat i, un dia més tard, en la segona etapa, la competició sortirà del Camí de la Geganta.

 

L’alcalde, Joan Mora, el president de la “Volta” Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i el regidor d’Esports, Pere Galbany, han presentat aquest matí la participació que aquest any tindrà Mataró en aquesta competició gairebé centenària. També assistit a l'acte la ciclista Montserrat Alonso, que ha estat diferents anys millor esportista mataronina.

 

La “Volta” es disputarà del 24 al 30 de març. L’etapa inaugural, el 24 de març, farà el recorregut Calella-Calella, d’on sortirà a les 12.40 h. Es preveu que els ciclistes entrin aproximadament a Mataró a les 13.00 h per la carretera N-II, seguiran per l’avinguda del Maresme i pujaran per les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Continuaran després pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 tindrà lloc la meta volant  corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d'aquesta edició de la "Volta". Arribaran a la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, fins abandonar la ciutat en direcció a Sant Andreu de Llavaneres.

 

Pel que fa a la segona etapa (Mataró-Girona), el 25 de març, la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.55 h. des del Camí de la Geganta, passant per plaça d’Espanya, passeig de Carles Padrós, avinguda del Velòdrom, carretera de Cirera, plaça de França, Via Europa, plaça de Granollers i avinguda de Puig i Cadafalch. La sortida real de la cursa serà a les 13.05 h, quan els ciclistes abandonin Mataró per la carretera d’Argentona.

 

 

Una organització que mou moltes persones

 

El pas de la “Volta” portarà a la ciutat 176 corredors dels 22 equips millors del món, als quals cal afegir una caravana de 130 vehicles a més de tot el  personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants. Quatre equips amb més de 200 persones s’allotjaran als hotels Atenea Port Mataró i NH Ciutat de Mataró. Des del matí del 24 es podran veure als entorns dels hotels els vehicles i materials necessaris per dur a terme el manteniment de les bicicletes dels 4 equips que pernoctaran a Mataró.

 

La celebració de la “Volta” serà un espectacle esportiu de primera magnitud que cobriran desenes de mitjans especialitzats i canals de televisió internacionals. Mataró ha acollit la competició en quatre ocasions. La primera vegada va ser el 1944, amb victòria de Julián Berrendero, i també en la segona etapa. Fa 32 anys que la “Volta” va passar per últim cop per la ciutat.

 

 

Principals afectacions al trànsit

 

Amb motiu del pas de la “Volta” per la ciutat hi hauran diferents afectacions al trànsit tant dilluns 24 com dimarts 25.

 

Com a afectacions més importants del dia 24 la carretera N-II quedarà tallada al trànsit entre les 12.30 h i les 13.10 h, aproximadament, des de la Porta Laietana al límit amb el terme de Sant Andreu de Llavaneres. A les 12.35 h es tallarà el trànsit a la resta de l’itinerari (des de la ronda de Barceló fins a la carretera de Mata), en el sentit contrari al del pas dels ciclistes. En el sentit de la marxa de la volta, es tallarà a les 12.50 h.

 

Pel que fa al dia 25, l’afectació més important és el tall del Camí de la Geganta del carrer dels Pirineus a l’avinguda del Corregiment entre les 9.15 h i les 14 h. La resta del recorregut es tallarà a les 12.45 h i es reobrirà a les 13.10 aproximadament. Les afectacions completes es poden consultar a l’apartat d’Avisos del web municipal.