Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El campus de Nadal d’Xnergic apropa als joves la impressió en 3D i les noves tecnologies de programació

Escoltar

El campus de Nadal d’Xnergic apropa als joves la impressió en 3D i les noves tecnologies de programació

El TecnoCampus ha tancat avui la segona edició del campus de Nadal d’Xnergic, un moviment posat en marxa ara fa un any en què s’apropen les noves tecnologies als joves per fomentar vocacions tecnològiques. Xnergic s’estructura en entrenaments setmanals al llarg de l’any i campus en els períodes de vacances: estiu, Setmana santa i Nadal.

 

La novetat d’aquest any dels campus de Nadal d’Xnergic ha estat que per primer cop s’ha celebrat a Granollers, a l’Escola Pia, a més de a les instal·lacions del TecnoCampus de Mataró. En tots dos llocs el 2014 es duran a terme sessions d’entrenament setmanals. Els 25 participants en el campus d’aquest Nadal són nois i noies d’entre 13 i 17 anys, que aprenen de la mà d’alumnes d’enginyeria del Tecnocampus.

 

Els participants han experimentat noves eines de hardware i de software, tant de robòtica com de programació. En robòtica, han fet modelació, construcció i programació d’un braç robòtic amb apuntador làser, i han estrenat la nova impressora 3D. La tecnologia base utilitzada, Arduino, es caracteritza per ser oberta i accessible.  

 

En programació, els nois i noies han fet disseny i construcció de videojocs amb escenaris i personatges 3D.  Els joves d’Xnergic que ja tenen un cert recorregut perquè al llarg de l’any participen en els grups d’entrenament han fet programació de videojocs amb tecnologia Sketchup i Unity 3D.