Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El catàleg sobre la mostra de Josefa Tolrà l’han escrit 12 experts de diferents camps de l’art i la medicina

Escoltar

El catàleg sobre la mostra de Josefa Tolrà l’han escrit 12 experts de diferents camps de l’art i la medicina

La presentació tindrà lloc el divendres 7 de març a les 19 h a Can PalauetEl catàleg sobre l’exposició “Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica” es presenta a Can Palauet el proper divendres 7 de març a les 19 h. El catàleg l’han escrit 12 experts de diferents camps de la cultura i la medicina: antropòlegs, crítics d’art, psiquiatres, professors de belles arts i historiadors. La mostra, que es va inaugurar el passat 21 de desembre, recull l’obra de Josefa Tolrà, una pagesa de Cabrils que pintava quan estava en trànsit mediúmnic i que va sorprendre a pintors i poetes com Joan Brossa, Modest Cuixart i Antoni Tàpies, entre d’altres.


 

Pilar Bonet, Jordi Obiols, Gerard Horta, Daniel Bonet, Teresa Grandas, Raimon Arola, Maria José González, Manel Guerrero, Assumpta Bassas, Dani Montlleó, Sandra Martínez i Eulàlia Salvador són els autors del catàleg que han desgranat la figura i obra de la “Pepeta” Tolrà.

 

La presentació anirà a càrrec de Pilar Bonet, comissària de l’exposició; Maria José González, historiadora i professora d’art contemporani a la Universitat de Barcelona i Gerard Horta, antropòleg i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

El catàleg documenta totes les obres exposades que provenen de la col·lecció familiar, així com peces del MACBA i el Museu Reina Sofía de Madrid. També acostaran el lector al context d’esoterisme i mediumnitat amb els quals pintava la Josefa Tolrà (Cabrils, 1880-1959), així com també la seva relació amb els artistes i escriptors del Dau al 7 i el Club 49 que la van voler conèixer.S’han fet 700 còpies del catàleg que consta de 256 pàgines i està traduït a l’anglès i al castellà. El preu és de 20 €.L’exposició, la mostra més complerta fins avui dels dibuixos, textos i brodats de Josefa Tolrà, es pot veure fins al 30 de març a les sales d’exposicions de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32).