Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cívic Espai Gatassa completa la seva posada en marxa com a equipament públic

Escoltar

El Centre Cívic Espai Gatassa completa la seva posada en marxa com a equipament públic

Dissabte d’11 a 14 h s’ha organitzat una matinal oberta d’activitats per donar a conèixer la nova oferta de cursos i tallersEl Centre Cívic Espai Gatassa enceta la fase final en la seva funció com a equipament públic amb la posada en marxa d’un programa de lleure i formació amb activitats diverses adreçades a diferents col·lectius. Dissabte 11 d’octubre, d’11 a 14 h, s’ha organitzat una matinal oberta d’activitats per donar a conèixer la nova oferta de cursos.


 

L’Espai Gatassa, propietat de la Fundació Iluro i cedit el novembre passat a l’Ajuntament, funcionarà com a equipament sociocultural de proximitat, els usos i les línies generals de programació del qual s’han definit mitjançant un procés participatiu fet a finals de l’any passat amb entitats, associacions i ciutadans dels barris més propers.

 

La gestió de l’equipament s’ha adjudicat a través de concurs a l’empresa de serveis Encís, que ha estat l’encarregada de dissenyar un programa d’activitats i formació que es complementa amb les activitats proposades per diferents entitats i associacions, que ja es programen des del curs passat.
 

Així, per tal de donar a conèixer els cursos i tallers que es faran durant el primer trimestre, s’ha programat per al dissabte d’11 a 14 h un tastet de diferents activitats:

 

. Còmic i manga: d’11 a 14 h

. Curtmetratges: d’11 a 14 h

. Il.lustració i dibuix: d’11.30 a 14 h

. Danses urbanes – break dance: d’11.30 a 12 h exhibició i taller de 12 a 13 h

. Robòtica: de 12 a 13 h

. Escultura: de 12 a 14 h


 

 

Programa d’activitats

 

La programació del primer trimestre del Centre Cívic Espai Gatassa consta de 33 cursos i tallers que s’emmarquen en els següents àmbits: Nous llenguatges; Creativitat: Arts plàstiques i audiovisuals; Cuina i salut; Manualitats; Creixement personal; Expressió corporal; Idiomes; i Esports. A més dels anomenats Dissabtes en família, que és un espai de trobada que es farà cada tercer dissabte de mes on es programaran activitats gratuïtes per als pares i fills.

 

Els cursos s’adrecen a diferents col·lectius i edats, començant pels 6 anys.

 

Fins al 15 d’octubre està oberta la inscripció per als cursos programats directament per l’equipament, els interessats es poden inscriure al mateix Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat Cuadrada, 1) i a les oficines d’atenció ciutadana. Les places són limitades en totes les activitats. En cas que la demanda superi l’oferta, les places s’adjudicaran per sorteig. Cada persona pot fer un màxim de tres sol·licituds d’inscripció.

 L’equipament

 

L’edifici té més de 2.000 m² i compta amb sales equipades per realitzar tallers (de dibuix, de cuina), una sala d’actes amb capacitat per a 122 persones, un espai condicionat com a gimnàs per a la pràctica d’activitats esportives, zona de vestuaris i lavabos adaptats, entre altres dependències. A l’exterior hi ha jardins i zona de passeig amb dues pistes de petanca.

 

L’Ajuntament ha dotat l’aula d’informàtica amb 10 ordinadors. Pel que fa a la piscina interior, s’està estudiant la inversió necessària per cobrir-la i reconvertir l’espai en sala polivalent, ja que no compleix els requisits mínims per poder ser utilitzada com a servei públic. També es pretén habilitar l’espai de trobada que hi ha a la planta baixa de l’edifici com a espai expositiu.

 

L’equipament es va inaugurar el passat mes de gener i amb la seva posada en marxa es recupera per a ús públic de tota la ciutat, i especialment com a equipament de proximitat per als barris més propers: Cerdanyola, Peramàs i Pla d’en Boet.