Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle De boca a orella ofereix èxits teatrals de petit format

Escoltar

El cicle De boca a orella ofereix èxits teatrals de petit format

La nova temporada ofereix 5 espectacles que combinen estils diversos com el teatre, el circ i la dansaLa nova programació del cicle De boca a orella oferirà de desembre a març cinc espectacles de petit format que han resultat exitosos gràcies a les recomanacions entre els espectadors i la crítica. Els espectacles són d’estils ben variats (teatre, circ i dansa) i han estat presents als grans festivals del país i també d’Europa.


 

El cicle començarà el 14 de desembre amb un dels espectacles més punyents que s’ha vist darrerament, “Llibert”, de Gemma Brió. Una mare relata els 15 dies de la vida del seu fill i com passen, ella i la seva parella, de l’explosió de felicitat de saber que està embarassada a una fatal notícia. L’espectacle es va endur dos premis Butaca 2014, al millor text teatral i al millor espectacle de petit format.

 

El 8 de febrer el cicle es trasllada al Teatre Monumental per presentar una producció amb signatura mataronina, “Acrometria. Geometria d’emocions” de la companyia Psirc. Aquest espectacle de circ, pertorbador i ple d’energia ha voltat per arreu d’Europa i s’ha pogut veure en festivals de circ com ara el d’Avinyó i la Fira de Teatre de Tàrrega, entre d’altres.

 

El quart espectacle serà “Informe per a una acadèmia” el 15 de febrer a Can Gassol. En aquest muntatge, que compta amb la música original de Sílvia Pérez Cruz, l’actor Ivan Benet demostra que és un dels valors en alça del nou teatre català en un conte amarg i captivador a partir d’un text de Kafka. El muntatge també va guanyar dos premis Butaca 2014 a la millor composició musical i a la millor escenografia.

 

El cicle De boca a orella es tancarà el 8 de març amb la darrera creació del coreògraf i ballarí Toni Mira, “Monòlit”. Estrenada aquest estiu al festival Grec de Barcelona, combina la dansa amb diversos llenguatges escènics com la poesia, la màgia, formats audiovisuals, percussió, el circ i l’humor. Toni Mira és el coreògraf encarregat aquest any en el projecte Tots Dansen en el qual hi participen dos instituts de la ciutat

 

Queda per programar “Pelat”, el nou espectacle del mataroní Joan Català, que estava previst que donés el tret de sortida al cicle el passat dissabte 29 de novembre a la plaça de Can Gassol però que es va haver de suspendre a causa de la pluja.El preu de cada entrada és d’11 €. Les entrades es poden comprar a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h o de dimecres a divendres de 18 a 20 h; a taquilla des d’una hora abans del concert; i al web entradesculturamataro.cat.