Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club FEM i el Club Futbol Sala Ciutat de Mataró participen als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014

Escoltar

El Club FEM i el Club Futbol Sala Ciutat de Mataró participen als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014

L’esdeveniment esportiu se celebra del 30 d’octubre al 2 de novembreEl Club Esportiu FEM Esport Mataró, amb 13 esportistes, i el Club Futbol Sala Ciutat de Mataró, amb 20 més, participen als Jocs Special Olympics Barcelona-Calella 2014 que se celebren del 30 d’octubre al 2 de novembre. La trobada és l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquesta edició hi participaran més de 1.600 esportistes.


 

Els esportistes del Club FEM competiran en les modalitats de bàsquet i tennis taula i els del Club Futbol Sala Ciutat de Mataró ho faran en futbol sala. Els 33 participants són usuaris de la Fundació El Maresme o treballadors del CEO del Maresme.

 

 

Jocs Special Olympics

 

Special Olympics Catalunya és una entitat sense afany de lucre, constituïda al 2005, que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual com a via de desenvolupament personal i d’integració social. Forma part del moviment internacional Special Olympics, fundat per Eunice Kennedy, que està reconegut pel Comitè Olímpic l’any 1988, sota la presidència de Joan Antoni Samaranch.

 

Els Jocs Special Olympics són l’esdeveniment esportiu més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i un estímul al treball diari, el premi a les diferents competicions locals i territorials i una excel·lent oportunitat per demostrar a la societat les capacitats i els valors dels atletes amb discapacitat i, per tant, aconseguir complicitats solidàries i de respecte. A més, són un punt de trobada de milers d’atletes, entrenadors, famílies i societat civil perquè els Jocs són competició però també convivència, activitats socials, lleure i sobretot reconeixement al paper que les persones amb discapacitat intel·lectual juguen a la nostra societat.

 

A Catalunya, els Jocs se celebren des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida.

 

En aquesta edició els esportistes podran participar en 12 disciplines esportives diferents, repartides en les dues ciutats seu.