Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs 2014-2015 comença a Mataró per a 18.230 alumnes d’educació infantil i primària i de secundària obligatòria

Escoltar

El curs 2014-2015 comença a Mataró per a 18.230 alumnes d’educació infantil i primària i de secundària obligatòria

S’han obert 3 nous grups de P3 i 1 més de 1r d’ESOEls centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria de la ciutat comencen avui el curs 2014-2015 amb un total de 18.230 alumnes matriculats, dades que poden experimentar algun canvi durant els propers mesos a causa de la matrícula viva. El regidor d’Educació, Pere Galbany, ha presentat les dades referents al nou curs a l’Escola Rocafonda.

 

 

Calendari escolar i horaris

 

Els nens matriculats a les escoles bressol municipal van començar el curs la setmana passada, en concret el dilluns 8 de setembre.

 

Avui, dilluns 15, ha estat el primer dia de classe per als alumnes de segon cicle d’educació infantil i educació primària, i també dels alumnes d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

 

L’inici del curs als cicles formatius de grau superior, els ensenyaments de règim especial, les escoles oficials d’idiomes i els centres i aules de formació de persones adultes serà el dilluns 22 de setembre.

 

El curs 2014-2015 tindrà els mateixos dies lectius del curs passat, 176 en total. Els festius de lliure disposició escollits pel Consell Escolar Municipal seran: 3 de novembre i 5 de desembre de 2014, 16 de febrer i 30 d’abril de 2015.

 

Amb caràcter general, l’horari als centres d’infantil i primària, inclòs els d’educació especial, és de 9 a 12.30 hores i de 15 a 16.30 hores, amb l’excepció dels centres Germanes Bertomeu, Rocafonda, Tomàs Viñas i Torre Llauder, que mantindran la sisena hora.

 

En els centres públics que són titularitat del Departament d’Ensenyament es programaran, d’acord amb la dotació de recursos assignada i en horari escolar no lectiu, unes hores de suport personalitzat per a aquells alumnes que ho requereixin i segons els criteris establerts pel Departament.

 

 

Escoles Bressol

 

Hi ha 863 nens i nenes matriculats a les 9 escoles bressol municipal (875 el curs passat). A principis de setembre la direcció d’ensenyament ha obert un nou termini d’inscripció a les escoles, ja que en aquests moments hi ha 36 places vacants a determinades escoles i nivells (sobretot per a lactants).

 

Es continua amb l’organització horària implantada el curs passat que permet a les famílies fer un horari més adaptat a les seves necessitats.

 

L’Espai Infants i Familia, adreçat a nens de 0 a 3 anys acompanyats de la seva família, reprèn l’activitat a l’octubre a les escoles bressol Tabalet, Rocafonda, La Llàntia i Garrofers.

 

 

Centres d’infantil i primària

 

A Mataró hi ha aquest curs un total de 59 grups de P3, tres més respecte l’any passat. D’aquests, 34 grups estan a centres públics i 25 grups a centres concertats.

 

En total hi ha 12.982 alumnes d’infantil i primària des de P3 fins a 6è curs (12.946 el curs passat), tot i que aquestes dades poden variar durant el curs en funció de la matrícula viva. Un 55 % dels alumnes van a centres públics (7.186) i un 45 % a centres concertats (5.796).  

 

Pel que fa a les beques, l’Ajuntament avançarà els pagaments abans de rebre els ingressos corresponents del Departament d’Ensenyament. Tan bon punt rebi de la Generalitat el llistat d’ajuts atorgats a Mataró, l’Ajuntament farà un pla de pagaments per tal que els gestors dels menjadors escolars rebin els ingressos amb regularitat.

 

 

Centres de secundària

 

Hi ha un total de 46 grups de 1r d’ESO, un més que el curs passat. D’aquests, 20 grups estan a centres públics i 26 grups a centres concertats.

 

Els alumnes matriculats a secundària obligatòria a Mataró, de 1r a 4t d’ESO, són 5.248 (5.337 el curs passat), dades que poden variar en els pròxims dies en funció de la matrícula viva i dels exàmens de setembre. Els centres públics tenen 2.256 alumnes (43 %) i els concertats 2.992 (57 %). En els propers dies es resoldran algunes assignacions pendents. Tots els instituts públics fan jornada intensiva. Com anovetat, l’Institut Pla d’en Boet ha canviat de nom i ara es diu Institut Laia l’Arquera.

 

 

El Centre municipal de Formació d’Adults Can Noè estrena noves aules

 

Els centres de formació d’adults oferten 2.400 places, repartides entre el CFA Can Noè (municipal), el CFA Can Marfà, el CFA Tarongers i l’AFA Alarona. La matrícula encara s’està tancant aquests dies.

 

Com a novetats, aquest curs entra en funcionament el nou aulari del CFA Can Noè, de nova construcció al número 32 de l’avinguda del Perú, que substitueix a l’antic del carrer de Josep Punsola, 38. Aquest centre oferta aquest any el curs de preparació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, P25, en horari de matí i també en horari de tarda.

 

 

Programes de Qualificació Professional Inicial

 

Els PQPI compten amb 154 places ofertades a Mataró (205 el curs passat), pendents de matrícula definitiva aquest mes de setembre. El 22 d’aquest mes començaran les classes.

 

 

Escola Municipal de Música de Mataró

 

L’Escola Municipal de Música comença les classes el 22 de setembre. Del 15 al 19 de setembre es faran reunions informatives per als nous alumnes. En total, l’EMMM oferta 725 places, les mateixes del curs passat.

 

Les diferents seus de l’escola estan ubicades a:

 

Formació instrumental: Escola Anxaneta, Escola Angeleta Ferrer/Escola Torre Llauder, Escola Rocafonda, Escola Antonio Machado, Escola Peramàs, Seu central (antiga escola Menéndez y Pelayo, al carrer Rocafonda, 20).

 

Formació no instrumental:

 

- Cor: Seu central (antiga escola Menéndez y Pelayo, al carrer Rocafonda, 20).

 

- Orff: escoles Antonio Machado i Anxaneta.

 

- Música i moviment: escoles Angeleta Ferrer, Anxaneta, Antonio Machado, Camí del Mig, Cirera, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, Josep Manuel Peramàs, Maria Mercè Marçal, Meritxell, Montserrat Solà, Rocafonda, Santa Anna, Torre Llauder i Valldemia.

 

L’oferta educativa de l’escola completa l’àmbit de la formació complementària: inclou assignatures de llenguatge musical, harmonia, consciència auditiva, improvisació i el programa específic de preparació de les proves d’accés al Grau Superior de música.

 

Com a novetat d’aquest curs es fa una nova oferta de “Música en família”, “Música a mida” i “Coral a les Escoles”.

 

 

Centre de Formació Permanent Tres Roques

 

Aquest primer trimestre s’oferten 71 cursos i tallers (67 el curs passat), així com exposicions i d’altres activitats. Les inscripcions van començar l’1 de setembre i es poden formalitzar fins demà dia 16, i l’inici dels cursos serà el 6 d’octubre. En total s’oferten 1.092 places (1.021 el curs passat).