Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El llibre “Fem un cafè de ciutat” recull les experiències de 5 escoles en projectes de trobada de famílies

Escoltar

El llibre “Fem un cafè de ciutat” recull les experiències de 5 escoles en projectes de trobada de famílies

La publicació l’ha coordinat un grup de treball del Moviment Educatiu del Maresme (MEM)



El regidor de Participació i Ciutadania, Joaquim Fernàndez, i el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, van presidir dimecres a la tarda a Can Palauet l’acte de presentació del llibre “Fem un cafè de ciutat”. El llibre recull l’experiència de 5 escoles en projectes de trobada de famílies amb un esperit d’acollida i cohesió.


 

“Fem un cafè de ciutat” l’ha portat a terme aquestes escoles, amb el suport del Moviment Educatiu del Maresme (MEM) i de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’esdevenir una eina per a les escoles que estiguin treballant projectes d’aquesta mena o en vulguin iniciar de nous.

 

Els projectes de trobada van començar a donar-se a Mataró als inicis del 2000, quan diverses escoles van crear espais de comunicació, de formació, de relació i de trobada intercultural per a les famílies. Aquests espais estaven dinamitzats per mestres i famílies amb un caire de trobada informal i amb la voluntat de ser espais d’acollida i cohesió. Aquestes trobades tenien també la finalitat de fomentar la convivència i aportar eines per a la inclusió a través de: accions de coneixement de l’entorn, xerrades i tallers, foment de l’ús de la llengua i coneixement de l’escola.

 

El 2010 es va crear un grup de treball al MEM adreçat a les escoles que estaven realitzant o estaven interessades en portar a terme programes per millorar la participació de totes les famílies als centres, amb la finalitat de compartir experiències i aportar la visió de ciutat. Des d’aleshores hi han participat fins a 8 escoles, amb projectes propis o amb voluntat d’iniciar-ne, així com el propi Ajuntament de Mataró.

 

La presentació del llibre va comptar amb la presència, entre d’altres, dels responsables dels projectes de diversos centres educatius i del professor agregat del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, i director del grup d'investigació ERIC (Equip de Recerca en Interculturalitat i Immigració a Catalunya), Miquel Àngel Essomba.



Per tal de complementar aquesta eina s’ofereix el curs de “Lideratge i conducció d’espais de convivència i cohesió” que tindrà lloc els propers dimarts 18 i 25 de novembre al MEM (Les Esmandies. Ronda de Leopoldo O’Donnell, 94, 2n).