Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró celebra el Dia Mundial de Teixir en públic

Escoltar

El Museu de Mataró celebra el Dia Mundial de Teixir en públic

Es farà una Yarn Bombing (instal·lació tèxtil) oberta a tothom

El Museu de Mataró i la Fundació Jaume Vilaseca s’afegeixen a la iniciativa d’Iluro Craft per fer el 15 de juny una Yarn Bombing (instal·lació tèxtil) oberta a tothom a Can Marfà, futura seu del Museu de Mataró dedicada al gènere de punt. Aquesta activitat forma part dels actes de celebració del Dia Mundial de Teixir en públic que se celebra a 42 països i 554 ciutats del món.


 

A partir de les 10.30 h el passatge de Can Marfà serà el punt de trobada on els aficionats de totes les edats i nivells de coneixement podran teixir plegats durant una estona i dur a terme una acció singular: una Yarn Bombing (instal·lació tèxtil) molt simbòlica. Es confeccionarà un gran tapís de punt amb l’objectiu de folrar els ponts que uneixen les dues naus de Can Marfà, fàbrica que va ser una de les indústries del gènere de punt més importants de la ciutat.

 

La trobada està oberta a tothom i es facilitarà agulles i una troca de llana per teixir a tots aquells que vulguin col·laborar en el repte. Aquells que vulguin començar abans poden teixir quadrats de punt de 30 x 30 cm de colors vius que també seran utilitzats per cobrir els ponts.

 

La trobada acabarà amb una representació teatral que organitzen l’Associació de veïns de l’Havana i el grup de teatre Pamboliteatre, que presentarà l’espectacle: “Carregats de romanços”,  a les 13 h a l’esplanada d’entrada al passatge des del carrer de Cristòfol Colom.

 

L’Associació Iluro Craft ja va dur a terme una iniciativa ganxetaire l’any 2013 cobrint els plataners de la plaça de Santa Maria amb diferents tapissos.