Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc Central acull una Festa del Reciclatge adreçada als infants

Escoltar

El parc Central acull una Festa del Reciclatge adreçada als infants

Se celebra dissabte 24 i està organitzada pel Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme

El parc Central acull dissabte 24 de maig una Festa del Reciclatge organitzada pel Consorci per al tractament de residus sòlids urbans del Maresme en el marc de la campanya Mataró, ciutat de valors. Precisament aquest mes de maig la campanya se centra en el valor de la sostenibilitat.

 

La festa començarà a les 11.00 hores i acollirà diferents activitats adreçades al públic infantil entorn al reciclatge dels residus. En concret, s’instal·larà un inflable gegant cedit per l’Agència de Residus de Catalunya, que funciona com a recurs lúdic i alhora educatiu utilitzant material pedagògic complementari, i es faran tres tallers de sensibilització. Totes les activitats seran supervisades per monitors.

 

Pel que fa als tallers de sensibilització, el primer tracta sobre els processos de reciclatge i valorització que tenen lloc al Centre Integral de Valorització de Residus, així com sobre les formes d’energia renovable que es generen a les instal·lacions.

 

El segon taller s’anomena “El consumidor responsable” i està basat en la conscienciació en el consum. Es tracta d’una activitat per aprendre a comprar i valorar els productes tenint en compte criteris ambientals i socials, mitjançant una estructura que simula un supermercat amb 95 productes alimentaris, de neteja i d’oficina.

 

Per últim, el taller “Fem l’animal” és de jocs i manualitats. Consisteix en l’elaboració d’escultures d’animals a partir de rotlles de paper de vàter. La finalitat és mostrar com a partir d’una composició amb residus es pot fer art.

 

Els participants a la Festa del reciclatge també rebran diferents materials i informacions relacionades amb el tema, com díptics, bolígrafs, llibretes, piruletes, llapis, imans i punts de llibre.