Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament les Ordenances Fiscals 2015

Escoltar

El Ple aprova definitivament les Ordenances Fiscals 2015

Congelats la major part dels tributs, taxes i preus públics per l’any que ve

El Ple va aprovar ahir definitivament la modificació de les Ordenances fiscals, taxes i preus públics per al 2015. La majoria dels tributs municipals no experimenten cap variació respecte el 2014, a excepció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa de cementiris.

 

Els punts del Ple corresponents a la modificació de les ordenances pel que fa els impostos, les taxes i els preus públics van ser aprovats amb els vots a favor del govern (CiU) i PPC, les abstencions de PSC, ICV i el regidor no adscrit, i els vots contraris de PxC i la CUP. Al punt corresponent a les ordenances que regulen les tarifes el PSC es va sumar als vots afirmatius, mentre que la resta de vots va anar amb consonància amb els punts anteriors. Per últim, durant la sessió plenària també es van aprovar les bases per a la concessió de subvencions per al pagament de l’IBI i de la taxa de la brossa domiciliària per raons socials, que van prosperar amb els vots a favor de CiU, PSC, PPC i el regidor no adscrit, mentre que ICV i PxC s’hi van abstener i la CUP va votar-hi en contra.

 

També es van acordar per segon any consecutiu algunes mesures destinades a fomentar l’activitat econòmica, com ara bonificacions de l’IAE per la creació de llocs de treball, bonificacions de la taxa de la llicència ambiental per persones joves i/o desocupades o altres ajuts per a les microempreses (màxim 5 treballadors). A més,  l’Ajuntament continuarà subvencionant l’any que ve el 100% del rebut de l’IBI pels habitatges cedits a la borsa de lloguer social.

 

En el període d’exposició pública que ha transcorregut des de l’aprovació inicial de les ordenances el 30 d’octubre s’han presentat al·legacions per part dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, PxC i de les següents entitats i empreses: ONCE, OCASO, i NUSCAMPS.

 

Els canvis més significatius que s’hi han introduït durant aquest període són:

 

-Respecte a la bonificació del 80% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per a les empreses que es traslladen de forma forçosa per raons urbanístiques, finalment es rebaixa al 60% i s’incrementa al 90% en cas de manteniment o increment dels llocs de treball a l’empresa.

 

-S’incrementen les tarifes de la zona esportiva El Sorrall un 1,5%

 

-No s’aprova la proposta de taxa de tractament de residus derivats dels serveis d’inhumació, exhumació i incineració de difunts.

 

 

Contribuent mitjà

 

L’impacte de les ordenances fiscals sobre el contribuent mitjà de cara a l’any que ve pot representar un increment d’uns 14,86 euros que provenen dels increments de l'IBI i de la taxa de cementiri.

 

Els rebuts de l’IBI s’incrementen com a màxim un 3,855%, tal com estava previst, ja que per tercer any consecutiu s’ha establert aquest topall per pal·liar els efectes de la revisió cadastral. Es dóna la circumstància que aquest és el darrer any que la normativa permet aplicar aquest topall.

 

La taxa de cementiris s’incrementarà d’acord amb l’IPC més 2 punts, en compliment del plec de clàusules del contracte amb l’empresa que és la concessionària d’aquest servei.