Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple escull mitjançant un sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig

Escoltar

El Ple escull mitjançant un sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig

Les 909 persones escollides aleatòriament rebran properament la notificacióAvui dimarts, 29 d’abril, ha tingut lloc a les 9 h el Ple d’insaculació per escollir els ciutadans que formaran part de les meses electorals en les eleccions al Parlament Europeu, que tindran lloc el 25 de maig.


 

La insaculació designa 9 candidats per cada una de les 101 meses que hi haurà a Mataró el dia de la jornada electoral, és a dir, avui s’han triat en total 909 membres de meses, entre presidents i vocals titulars i suplents.

 

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i que, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, han de tenir com a mínim formació professional de 2n grau o batxillerat superior.

 

A Mataró l’elecció es fa mitjançant un sorteig informàtic que es fa davant els regidors de la Corporació. Durant l’acte, que té lloc al Saló de Sessions i és obert al públic, l’alcalde, Joan Mora, és l’encarregat de pitjar el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria, que acaba determinant els números dels primers seleccionats de la llista i també l’interval de repetició amb que es triaran els següents cridats a ser presidents i vocals de les meses electorals.

 

Durant el dia d’avui l’Ajuntament imprimeix els llistats de les persones que hagin resultat elegides i els seus suplents i els presenta a la Junta Electoral de Zona. Finalment, l’Ajuntament envia als ciutadans les corresponents notificacions.