Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Programa d’Educació Viària acull 8.364 alumnes de primària i secundària de Mataró per al curs 2014-2015

Escoltar

El Programa d’Educació Viària acull 8.364 alumnes de primària i secundària de Mataró per al curs 2014-2015

Està impulsat per la Policia Local en col·laboració amb altres entitats i institucions

El Programa d’Educació Viària impulsat per la Policia Local de Mataró té previst formar durant aquest curs 8.364 alumnes de 36 centres educatius de primària, secundària i educació especial de la ciutat.

 

A banda de la Policia Local, participen al programa Mataró Bus, Consorci Sanitari del Maresme, Bombers de la Generalitat, Honda Institut de Seguretat, Fundación Alcochol y Sociedad, Creu Roja Mataró, Fundación Mapfre i Servei Català de Trànsit. Dels 8.364 d’alumnes inscrits al programa al curs 2014-2015, 5.328 participaran a les activitats organitzades exclusivament per la Policia Local (en concret, 4.160 de primària i 1.168 de secundària).

 

Els centres educatius s’han pogut acollir a 4 propostes diferents en el cas de primària, i 8 en el cas de secundària. Es tracta de xerrades, visites, circuits a peu i en bicicleta i fins i tot sessions pràctiques de conducció segura de ciclomotors.

 

 

Propostes adaptades segons les edats

 

En el cas de primària el Programa d’Educació Viària inclou les següents activitats:

 

- El bon vianant: activitat adreçada a 2n de primària que fomenta les conductes segures i cíviques, i en especial l’ús de reflectants per fer-se veure.

 

- Visita al parc de Bombers, adreçada a 3r de primària.

 

- L’usuari del transport públic, la via pública i les entitats: adreçada a 4t de primària, inclou desplaçaments a peu, en transport públic i una visita a l’Hospital de Mataró per treballar conceptes generals sobre la mobilitat segura i cívica.

 

- La bicicleta, el meu primer vehicle: sessió teòrica i pràctica sobre l’ús de la bicicleta adreçada a 5è de primària.

 

En el cas de secundària, les propostes són les següents:

 

- A l’ESO en bicicleta: recorregut en bici adreçat a alumnes de 1r d’ESO per prevenir accidents i millorar la convivència amb la resta de vehicles.

 

- El ciclomotor: sessió adreçada a 2n i 3r d’ESO per fomentar conductes segures com a conductor o passatger de vehicles de dues rodes.

 

- El jove en el trànsit: sessió adreçada a alumnes de 4t d’ESO, batxillerats, cicles formatius, PQPI o PTT per prevenir conductes de risc.

 

- Alcohol, drogues, medicaments i conducció: sessió adreçada a 4t d’ESO, batxillerats, cicles formatius i PQPI.

 

- Conducció segura i responsable: sessió adreçada a 4t d’ESO, batxillerats, cicles formatius i PQPI, perquè reflexionin sobre el temps que es triga en reaccionar davant un imprevist.

 

- Prevenir és viure: activitat sobre socorrisme a càrrec de Creu Roja adreçada a 3r d’ESO.

 

- Adolescència i alcohol: diferents sessions sobre el consum d’alcohol adaptades en funció de l’edat dels alumnes d’ESO, batxillerats, cicles formatius i PQPI. Impartides per la Fundación Alcochol y Sociedad.

 

- Curs de conducció de ciclomotors: a les instal·lacions d’Honda Motor Europe (Santa Perpètua de la Mogoda) i a càrrec d’Honda Institut de Seguretat. Per a alumnes de 4t d’ESO.