Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Grundtvig Protect organitza les últimes xerrades adreçades als veïns

Escoltar

El projecte Grundtvig Protect organitza les últimes xerrades adreçades als veïns

Forma voluntaris per col·laborar en situacions d’emergència

El projecte europeu Grundtvig Protect, que forma voluntaris per col·laborar en situacions d’emergència, organitza les últimes xerrades informatives adreçades als veïns i que porten per títol “Tu ho pots evitar. Prevenció i actuació en cas d’emergències”.

 

El projecte europeu Grundtvig Protect, en el qual hi participen Berlín, Amsterdam, Viena i Mataró, va començar el 2011 amb l’objectiu de formar voluntaris per col·laborar amb Protecció Civil i els cossos de seguretat en l’atenció a les emergències, i difondre els consells de prevenció. Al llarg d’aquests 3 anys s’han desenvolupat les activitats formatives previstes: formació als cossos de seguretat, formació de voluntaris i formació a entitats.

 

Així, les últimes xerrades s’han programat per als dies 26 de març i 3 d’abril i completen la formació adreçada a entitats, associacions i a veïns. Al mateix temps també es presentarà el nou tríptic “Ho pots evitar” amb consells de prevenció i actuació en cas d’incendi a casa. El material ha estat dissenyat per l’Ajuntament en 7 idiomes, serà utilitzat per tots els socis del projecte i es troba a l’abast de tots els ciutadans que ho sol·licitin.     

 

Calendari de les xerrades:

 

. Dimecres 26 de març a les 10 i a les 19 h

Lloc: Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat Cuadrada, s/n)

 

. Dijous 3 d’abril a les 19 h

Lloc: Centre Cívic Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 34)

 

Durant els mesos de maig i juny les 4 ciutats que participen al projecte faran les guies de bones pràctiques i els temaris de formació. Aquest treball es posarà en comú i s’unificarà a la trobada de socis que es farà del 4 al 6 de juny a Viena.

 

Al setembre finalitza el projecte i serà el moment en què es farà la valoració de totes les accions realitzades amb els resultats obtinguts a nivell local i europeu.

 

 

Projecte Grundtvig ProtectEl projecte Grundtvig Protect s’emmarca en el projecte europeu “Form@cció en servei a la ciutadania”.Les quatre ciutats implicades treballen de manera coordinada en la planificació dels cursos, que van començar el 2012 i tenen una durada de 100 hores (70 teòriques i 30 de pràctiques). S’ha ofert formació sobre primers auxilis, prevenció de riscos i suport en incendis, accidents de trànsit, domèstics o aquàtics, coneixements bàsics de protecció civil i del medi ambient, civisme i convivència a persones adultes d’origen immigrant, membres d’una entitat o associació, i que volen col·laborar com a voluntaris.

 

La formació segueix la metodologia del sistema d’Aprenentatge-Servei (APS), que vincula el procés formatiu dels participants a la realització de serveis a la pròpia comunitat, treballant sobre necessitats reals de l’entorn, amb l’objectiu de millorar-lo. La formació va a càrrec de membres de la Creu Roja, la Policia Local, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Mossos d’Esquadra.