Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El públic dóna un notable alt a la Festa al Cel i el 89,7 % dels assistents afirmen que tornaran

Escoltar

El públic dóna un notable alt a la Festa al Cel i el 89,7 % dels assistents afirmen que tornaran

El 31,7 % de les 66.000 persones que van presenciar al festival provenia de fora de Mataró



Una enquesta realitzada per l’Ajuntament durant la Festa al Cel indica que els assistents valoren amb un notable alt l’esdeveniment, que va celebrar-se diumenge passat per primera vegada a Mataró després de 21 edicions a Barcelona. El 89,7 % dels assistents afirmen a més que tornaran.


 

El festival més antic i important de l’Estat va tenir lloc el passat cap de setmana a la capital del Maresme i, malgrat les condicions climatològiques adverses, va atraure finalment més de 66.000 persones, de les quals un 31,7 % provenia de fora de la ciutat. La pluja va fer acte de presència durant tot el dia, fet que va provocar que només 12 de les 22 patrulles d’aeronaus (avions, helicòpters, parapents...) puguessin actuar i que s’hagués de suspendre el concert del Club Super3 previst a la tarda.

 

 

Primeres dades de l’enquesta

 

El Servei d’Estudis i Planificació de l’Ajuntament de Mataró va realitzar diumenge in situ un total de 262 enquestes a assistents mitjançant la col·laboració de 9 voluntaris enquestadors. De les dades processades fins al moment destaca:

 

-Procedència: el 31,7 % provenia de fora de Mataró

-Edicions anteriors: el 32,4 % havia assistit a edicions anteriors a Barcelona

-Valoració: els assistents donen un 8 a la festa en el seu conjunt, un 7,8 a l’organització, un 7,9 a l’accés i un 7,3 a l’exhibició

-Possible repetició: el 89,7 % afirma que tornarà, el 9,9 % no ho sap i el 0,4 % que no.

 

Els resultats definitius de l’enquesta seran presentats més endavant i inclouran informació rellevant com, per exemple, el mitjà de transport utilitzat, el temps que els assistents van caminar, on pensaven dinar i quin és el promig de la despesa que van fer.

 

L’Ajuntament calcularà també més endavant quin ha estat el retorn sobre la inversió realitzada, més conegut com a ROI (Return on Investment) per poder valorar l’impacte econòmic que ha tingut en la ciutat l’organització d’un gran esdeveniment d’aquestes característiques. 

 

Més enllà de les enquestes als assistents, s’ha adreçat qüestionaris a comerços, restaurants i guinguetes.Així mateix, l’avaluació de l’impacte també tindrà en compte l’activitat hotelera i dels pàrquings de la ciutat, i s’espera tenir una estimació sobre el nombre de visitants al centre de la ciutat durant el cap de setmana.

 

Per últim, l’impacte també es mesurarà en funció de la seva repercusió en els mitjans de comunicació, ja sigui premsa escrita, ràdio o televisió.

 

 

Càlcul d’assistents

 

El que sí ha pogut precisar ja el Servei d’Estudis i Planificació és el nombre d’assistents a la Festa al Cel amb un càlcul basat en dos conceptes: l’enquesta i el número de bosses de recollida d’escombraries que es van facilitar.

 

Els voluntaris de la Festa al Cel van repartir 43.000 bosses i, segons dades de l’enquesta, el 65 % dels assistents van rebre personalment una d’elles. D’aquesta manera, es concreta el nombre d’assistents, que segons aquests càlculs seria de 66.154 persones. Les primeres dades provisionals ofertes diumenge a les 16 h per Protecció Civil i Mossos d’Esquadra ja indicaven que malgrat la pluja, el festival havia concentrat més de 50.000 persones a les platges.

 

 

El paper dels voluntaris

 

El paper que van jugar els voluntaris de la Festa al Cel va ser clau durant la jornada. El centenar de persones que va apuntar-se a formar part de l’equip de voluntaris, que portaven samarreta taronja durant l’esdeveniment, va realitzar enquestes, repartir bosses d’escombraries i també van fer tasques d’informació al públic.