Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Monumental acollirà la reestrena d’“El meu poble i jo” de Lluís Danés

Escoltar

El Teatre Monumental acollirà la reestrena d’“El meu poble i jo” de Lluís Danés

L’espectacle es va estrenar amb motiu de l’Any Espriu i tancarà la temporada estable de teatre



“El meu poble i jo” tancarà aquest diumenge 23 de novembre la temporada estable de teatre al Teatre Monumental. Aquest homenatge a Salvador Espriu es reestrena a Mataró abans de començar una gira que el durà per diverses poblacions catalanes. L’obra substitueix l’espectacle “Prendre partit” suspès per baixa mèdica de Joel Joan, que formava part del repartiment.




Dirigit per l’arenyenc Lluís Danés “El meu poble i jo” és un espectacle inèdit, multimèdia i altament poètic, en el qual el moviment, la música i les imatges s’uneixen per ajudar a l’espectador a entendre per què Espriu va escriure obres tan profundes i doloroses com “La pell de brau” o “El caminant i el mur”.




L’any 1936 Salvador Espriu tenia 22 anys. La Guerra Civil li va produir un profund impacte i va marcar la seva obra. A partir d’una selecció dels seus poemes, l’espectacle convida l’espectador a recordar alguns dels episodis més cruels d’aquella guerra.

 


La música en directe, la veu de Dídac Rocher, la ballarina Anna Marín i l’actriu Noe Padró,  interactuaran amb videoprojeccions en què personalitats destacades del món de la cultura,

l’esport o el periodisme posaran cara i veu a les experiències de víctimes de la repressió del règim franquista. Així, Lluís Llach, Pep Guardiola, Sílvia Bel, Gerard Quintana i Mònica Terribas, entre d’altres, faran seves les paraules de Neus Català, Salvador Puig Antich o el president Lluís Companys. 



El preu de l’entrada és de 28 € a taquilla i 26 € a l’amfiteatre. Les entrades es poden comprar a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web www.entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a la taquilla del teatre.




Després de l’espectacle hi haurà una tertúlia amb Lluís Danés, Dídac Rocher i Jordi Palou- Loverdos, director del Memorial Democràtic, presentada per Neus Pinart i Roser Trilla, membres de la Comissió Any Espriu de Mataró.