Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Monumental presentarà el nou projecte de Josep M. Pou abans que s’estreni a Barcelona

Escoltar

El Teatre Monumental presentarà el nou projecte de Josep M. Pou abans que s’estreni a Barcelona

L’Aula de Teatre celebra 30 anys i el cicle Fet a Mataró mostrarà 6 espectacles nous

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, l’actriu Carme Pla i la ballarina Maria Garriga han presentat avui la Temporada estable de teatre al Monumental, el nou curs de l’Aula de Teatre, que enguany celebra 30 anys, i la programació del cicle Fet a Mataró. Fins al 23 de novembre es veuran al Teatre Monumental 4 espectacles que han estat èxit de crítica i públic de la temporada teatral barcelonina, a més del nou projecte de Josep M. Pou que es podrà veure a Mataró abans d’estrenar-se al Teatre Goya de Barcelona. El cicle Fet a Mataró presentarà 6 espectacles treballats a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró.

 

La temporada d’enguany rep el nom de “Teatre i compromís” ja que amb la tria d’aquesta programació es pretén parlar de diverses formes de compromís i de comprendre, assimilar i compartir les coses que succeeixen quotidianament, i, alhora, prendre consciència, reflexionar, fer pensar... El tret de sortida serà el 27 de setembre amb “Sonoritats”, el nou i vital espectacle de la Camut Band. Toni Espanyol i els germans Rafa i Lluís Méndez tornen a Mataró recreant un món màgic on els ballarins fan sons amb els peus i creen coreografies sonores amb materials com la fusta, el metall i el plàstic.

 

El segon espectacle de la temporada serà “Dones com jo” de les T de Teatre, dirigit i escrit per Pau Miró. Aquesta nova comèdia exposa els desenganys de la classe mitjana i de l’actual situació de crisi en clau femenina i es podrà veure el 10 d’octubre.

 

El 25 d’octubre es presentarà un dels èxits més destacats del passat festival Grec de Barcelona, “La partida”, dirigida per Julio Manrique. L’obra de Patrick Marber aprofita una partida de pòquer per parlar de temes que van més enllà del joc i ho fa amb un repartiment de luxe encapçalat per Ramon Madaula, Andreu Benito i Joan Carreras.

 

El quart espectacle de la temporada és “Cels” de Wajdi Mouawad, autor de l’aclamada “Incendis”, que dirigeix Oriol Broggi. La posada en escena que ha fet Broggi és molt diferent a tot allò que el director barceloní té acostumat a l’espectador, ja que ha apostat per treballar amb diferents recursos audiovisuals. Eduard Farelo i Màrcia Cisteró destaquen entre el repartiment d’una obra aplaudida per crítica i públic que arribarà a Mataró el 2 de novembre.

 

La temporada “Teatre i compromís” es tancarà el 23 de novembre amb “Prendre partit”, dirigida per Josep M. Pou. En aquesta obra de Ronald Harwood i amb Joel Joan i Josep M. Pou encapçalant el repartiment, el director trasllada l’espectador al Berlín del 1946 per explicar una història basada en fets reals. “Prendre partit” aborda l’actitud vers el nazisme de qui va ser un dels millors directors d’orquestra alemanys de la seva generació, Wilhelm Furtwängler.

 

Per complementar la programació s’organitzen diferents accions per acostar les obres a l’espectador. El dia 7 d’octubre a la biblioteca Antoni Comas es farà una lectura de textos teatrals i una xerrada amb Pau Miró, autor i director de “Dones com jo”, mentre que el 18 d’octubre s’ha organitzat una visita al Teatre Municipal de Girona i una xerrada amb els organitzadors de Temporada Alta, en una sortida pensada per als abonats. Com ja és habitual, després de cada espectacle es farà una xerrada amb membres de la companyia per conversar amb el públic sobre l’obra.

 

El preu de l’abonament per a tota la temporada és de 70’80 € a la platea i de 58’80 € a l’amfiteatre. Els nous abonats poden adquirir els seus carnets amb la mateixa localitat reservada per a tots els espectacles i un descompte del 40 % respecte les entrades individuals de l’1 al 5 de setembre.

 

 

30 anys de l’Aula de Teatre

 

Des de la Direcció de Cultura també es potencia la formació en arts escèniques a través de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró, una de les escoles teatrals pioneres al país tant pel número d’alumnes com pel treball social que realitza amb el seu entorn. Enguany, l’Aula celebra 30 anys de vida hi ho fa amb la novetat dels monogràfics de curta durada. Es tracta de diferents cursos de 4 a 5 mesos de durada i que proposa temes tan diversos com el moviment i la composició escènica, teatre de cabaret, un recorregut per la màscara, aprendre a parlar en públic i Commedia dell’Arte, entre d’altres.

 

A part d’aquests monogràfics, l’Aula de Teatre ofereix 10 cursos anuals de teatre i de dansa per a diferents franges d’edat que van des dels 7 anys fins endavant, amb el grup de Gent Gran per a majors de 55 anys.

 

Les inscripcions es podran fer del 8 al 26 de setembre de les 18 a les 21 h a l’Aula de Teatre (carrer de Juan Meléndez Valdés, 2). Aquest any s’aplicarà un sistema de bonificacions per ajudar a les famílies amb dificultats econòmiques: hi haurà descomptes a les famílies nombroses o monoparentals, titulars del carnet blau, persones amb discapacitats igual o superior al 33 %, persones en situació d’entorn desfavorable, aturats i si hi ha algun germà matriculat a l’Aula. També s’aplicarà un 20 % de descompte als alumnes que cursin un monogràfic o dansa contemporània simultàniament a qualsevol altre curs.

 

L’Aula de Teatre de Mataró és una de les escoles amb més alumnes del país: més de 330 durant el curs regular. L’escola mataronina participa també amb projectes als centres educatius (Cantània, Mostra de Teatre a les escoles i als instituts, Tots Dansen...), treballa amb col·lectius artístics de la ciutat, en barris, amb altres regidories i externalitza els aprenentatges a l’aula fora de la ciutat. La incidència total que té amb aquests projectes i cursos arriba als 1.500 joves.


 

 

Fet a Mataró

 

El 28 de setembre comença una nova temporada del cicle Fet a Mataró, que aposta per donar l’oportunitat de treballar a Can Gassol, Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró, els seus nous espectacles. Aquesta tardor 6 companyies, majoritàriament amb artistes de la ciutat, faran residència a Can Gassol per mostrar posteriorment el nou espectacle o en algun cas un assaig obert per compartir amb els espectadors la creació i poder conèixer les reaccions d’aquests per seguir millorant l’espectacle.

 

Enguany, es podrà veure l’espectacle multidisciplinar “Glofusss!” de Maria Garriga i Bertus Companyó; “Simbiosi” de Human Duo, un projecte compartit amb el M|A|C i que uneix música, interpretació, videart i dansa de dos joves a intèrprets; l’assaig obert de “Gàbia” de la companyia Jungle Low, sobre el treball amb màscares; “Z” un espectacle de teatre d’autor que representa un projecte de l’Institut del Teatre de la companyia mataronina El martell i l’assaig obert del nou espectacle de moviment que treballa Roser Tutusaus, “Tecnologies del jo”.

 

El cicle es tancarà el 14 de desembre amb la mostra d’una nina gegant en forma de ballarina que la companyia Antigua i Barbuda està treballant de cara a la Cavalcada de Reis de Barcelona.

 

 

Programa de la Temporada estable: “Teatre i compromís”



 

. “Sonoritats”, 27 de setembre a les 21 h

Direcció: Camut Band

Intèrprets: Toni Español, Rafa Méndez, Lluís Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi, Maria Bossy, Cristina Méndez, Jordi Grifell, Estefania Porqueras.

 

. “Dones com jo”, 10 d’octubre a les 21 h

Direcció: Pau Miró

Intèrprets: T de Teatre.

 

. “La partida”, 25 d’octubre a les 21 h

Direcció: Julio Manrique

Intèrprets: Ramon Madaula, Marc Rodríguez, Joan Carreras, Andreu Benito, Oriol Vila i Andrew Tarbet.

 

. “Cels”, 2 de novembre a les 18 h

Direcció: Oriol Broggi

Intèrprets: Xavier Boada, Màrcia Cisteró, Eduard Farelo, Xavier Ricart, Ernest Villegas i Carles Martínez.

 

. “Prendre partit”, 23 de novembre a les 18 h

Direcció: Josep M. Pou

Intèrprets: Josep M. Pou i Joel Joan. Resta del repartiment en curs.

 

 

Programa del cicle Fet a Mataró

 

. “Glofusss!”, 28 de setembre a les 19 h

Cia Vainilla Lila. Amb Maria Garriga i Bertus Companyó.

 

. “Simbiosi”, 5 d’octubre a les 19 h

De Human Duo. Amb Bru Ferri i Marc Vilajuana.

 

. Assaig obert de “Gàbia”, 26 d’octubre a les 19 h

Companyia Jungle Low. Amb Toni Arteaga, Xevi Riera, Núria Graupera, Damià Costa, Pablo Frederich i Albert Vilar.

 

. “Z”, 22 de novembre a les 21 h

De la Companyia El Martell. Direcció i dramatúrgia: Laia Alsina Amb: Christian Caner i Vicky Cahisa.

 

. Assaig obert “Tecnologies del jo”, 8 de desembre a les 19 h

De Roser Tutusaus.

 

. Treball de Creació, 14 de desembre a les 12 h

Amb Jordà Ferré de la Companyia Antigua i Barbuda.