Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Tecnocampus acull el lliurament dels premis del programa educatiu mSchools del Mobile World Capital Barcelona

Escoltar

El Tecnocampus acull el lliurament dels premis del programa educatiu mSchools del Mobile World Capital Barcelona

Alumnes de 196 centres de secundària de tot Catalunya han dissenyat 86 apps en aquest concurs




 


Avui, divendres 6 de juny, a partir de les 16 hores, tindrà lloc al TecnoCampus la cerimònia de lliurament dels guardons del concurs d’apps del programa mShools, una iniciativa del Mobile World Capital Barcelona (MWCB). L’acte estarà presidit per la consellera d’Educació de la Generalitat, Irene Rigau, i el president del TecnoCampus i regidor d’Innovació, Miquel Rey.




mSchools
és un programa educatiu pioner destinat a fer que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l’aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. L’objectiu és millorar el rendiment acadèmic i reduir les taxes d’abandonament escolar.


 

La iniciativa, que aquest curs 2013-2014 ja ha estat present a les escoles catalanes, planteja un desenvolupament curricular complert vinculat a la tecnologia mòbil i a les seves aplicacions en l’entorn social i econòmic.

 

L'Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus són patrocinadors del certamen. El parc tecnològic aprofita l'esdeveniment per donar a conèixer entre els estudiants el moviment Xnergic, una iniciativa que promou les vocacions tecnològiques amb tallers de robòtica i videojocs.

 

Actualment, mSchools està compost per diverses iniciatives, una de les quals és ‘Mobilitzem la Informàtica’, una assignatura optativa de 4t d’ESO que ensenya a gairebé 6.000 alumnes de 196 centres educatius de secundària a conceptualitzar i dissenyar apps per aportar solucions a problemes globals i millorar els hàbits quotidians.

 

Un total de 86 aplicacions dissenyades per alumnes de 4t d’ESO d’arreu de Catalunya han participat en l’assignatura “Mobilitzem la informàtica” durant el curs 2013-2014. Un jurat professional format per educadors i experts en el desenvolupament d’aplicacions ha seleccionat els 25 finalistes, que aquesta tarda presenten els seus projectes en directe al TecnoCampus, en un espai d’exposició perquè mostrin les seves propostes a tots els assistents.

 

Es premien les 6 propostes més innovadores d’aplicació en 5 categories: gestió personal, oci, intercomunicació, educació i serveis. El sisè guardó s’atorgarà per votació popular entre els assistents a l’acte.



Els guanyadors tindran l'oportunitat que equips professionals de promotors desenvolupin els seus projectes d’aplicació perquè aquestes puguin llançar-se al mercat. Els alumnes premiats i els docents responsables de cada grup rebran també un kit educatiu, amb tots els components necessaris per construir-se el seu propi ordinador.