Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El WhatsApp de l’Ajuntament rep el Premi Bones Pràctiques del congrés d’Entitats Públiques Basques per l’Excel•lència

Escoltar

El WhatsApp de l’Ajuntament rep el Premi Bones Pràctiques del congrés d’Entitats Públiques Basques per l’Excel•lènciaEl servei d’atenció ciutadana a través de WhatsApp de l’Ajuntament de Mataró ha rebut el Premi Bones Pràctiques que s’atorga en el marc del V Congrés d’Excel·lència en la gestió a les administracions públiques, celebrat el 22 i 23 de maig a Vitòria.


El guardó és un reconeixement a aquest servei innovador i pioner, a través del qual els ciutadans poden comunicar-se i realitzar tràmits de manera àgil amb l’administració local a través dels smartphones (telèfons mòbils intel·ligents).

 

L’Ajuntament va posar en marxa el servei d’atenció ciutadana a través de WhatsApp (687 200 100) el juliol de 2013 i aquest any ha implentat amb èxit nous serveis de resposta automàtica a través de l’enviament de paraules clau. El sistema l’atenen les operadores del telèfon 010 de l’Ajuntament i les respostes automàtiques a les paraules claus s’han desenvolupat a través d’una aplicació complementària dissenyada al Netlab del TecnoCampus, el centre de transferència de tecnologia d’universitat a empresa que hi ha al campus tecnològic i universitari de la capital del Maresme.

 

El WhatsApp de l’Ajuntament havia quedat finalista, d’entre 32 candidatures presentades, juntament amb la plataforma de participació juvenil de l’Ajuntament de Barakaldo, el projecte d’organització sanitaria integrada d’Osi Debabarrena, l’aula jove de la Comarca Sanitària Ezquerraldea-Enkarterri-Osakidetza, i el projecte Auzua Eukaraz del Departament d’Administració Pública i Justícia del Govern Basc.