Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Capgrossos de Mataró realitzen la millor actuació castellera de la Diada de Les Santes

Escoltar

Els Capgrossos de Mataró realitzen la millor actuació castellera de la Diada de Les Santes

Les tres colles han protagonitzat una jornada castellera històrica a Mataró

Els colors blau, malva i verd s'han pogut veure aquest matí a la plaça de Santa Anna de Mataró en representació de les millors colles castelleres del país. Així, la Diada castellera de Les Santes 2014 ha comptat amb la participació, igual que l'any passat, de les colles de gamma extra: els Castellers de Vilafranca, colla fixa de la cita mataronina; els Minyons de Terrassa; i els Capgrossos de Mataró, colla amfitriona. Les tres colles han aconseguit la millor actuació global en una Diada de Les Santes, i per la seva banda, la colla de Mataró també ha protagonitzat la seva millor actuació de la Festa Major.
La jornada castellera s'ha iniciat a les 12 h a la plaça mataronina amb l'entrada caminant dels tradicionals pilars de 4 de cada colla.La jornada ha començat amb l’actuació dels Capgrossos de Mataró que han muntat un 4 de 9 amb folre, i han seguit l’actuació amb el 3 de 9 amb folre, el primer de la temporada, i un 4 de 8 amb agulla.

 Els Castellers de Vilafranca han començat l’actuació amb un 3 de 9 amb folre, per continuar a la següent ronda amb un intent de torre de  9 amb folre i manilles, i li ha seguit un 4 de 9 amb folre i un 9 de 8 amb una enxaneta. Els de Vilafranca han acabat la jornada amb un pilar de 7 amb folre i manilles.

 

Per la seva banda, el primer castell aixecat pels Minyons de Terrassa ha estat la torre de 9 amb folre i manilles, per seguir al llarg de les rondes amb un 9 de 8 amb tres enxanetes. Els Minyons han finalitzat amb un pilar de 7 carregat.

 

Els de la camisa blava s’han acomiadat de la seva plaça i de la seva diada amb 10 pilars de 4.Mataró Ràdio i m1tv han retransmès en directe la jornada castellera. La retransmissió s’ha pogut veure pel canal de la TDT i en streaming per internet a www.m1tv.cat i www.lessantes.cat. També s'ha pogut veure en directe a 11 televisions locals a través de La Xarxa.

 

Televisió de Catalunya transmetrà avui a les 18.40 h el primer "Quarts de nou" especial de la temporada, amb motiu de la Diada castellera de Les Santes.  

 

 

Itaca Band i Miquel de Roig

 

Com l'any passat, la Colla Castellera Capgrossos ha volgut allargar la festa organitzant una tarda musical a la mateixa plaça de Santa Anna.

 

Així, a les 18.30 h els que no en tinguin prou podran escoltar música i ballar amb els Itaca Band i el seu repertori de reggae, ska, salsa, punk i swing. I li seguirà Miquel del Roig, un cantautor que oferirà cançons populars, pròpies i adaptacions d’èxits contemporanis.