Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars clouen amb l’acte de lliurament de guardons

Escoltar

Els Jocs Escolars clouen amb l’acte de lliurament de guardons

Hi han participat 809 escolars en esports d’equip de 26 centres educatiusEl regidor d’Esports, Pere Galbany, lliurarà divendres 6 de juny les medalles als participants en els Jocs Escolars 2013-2014. L’acte tindrà lloc a les 18 h al Camp Municipal de Futbol Camí del Mig (carrer de la Marató, 91).
En aquesta edició es guardonarà a 809 escolars participants en esports d’equip i es lliurarà copa al primer, segon i tercer equips millors dels 75 participants tant masculins, femenins com mixtes. Les modalitats en les quals s’ha competit són poliesportiu (mini handbol, mini bàsquet, futbol sala, mini hoquei, volei circulació, cros i atletisme, depenent de la categoria), voleibol i futbol sala en les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Els alumnes participants pertanyen a 26 escoles (públiques i concertades) i tenen entre 6 i 18 anys.També es farà lliurament dels guardons del Campionat Escolar de Natació per a les tres escoles de primària i de secundària millors classificades en la classificació general.

 

L’acte s’inscriu dins el projecte “Mataró, ciutat de valors” i s’aprofitarà la trobada per llegir el manifest d’adhesió al projecte. També amb la presència del Corgros, la mascota de la iniciativa.

 

El programa esportiu dels Jocs Escolars pretén promocionar la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber guanyar i perdre.

 

També és un objectiu del programa la de millorar la salut, la qualitat de vida i el benestar dels participants, així com fer de l’esport un vehicle per a la integració i inclusió social.

 

El Servei Esport, Escola i Lleure de la Direcció d’Esports coordina els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), les associacions esportives escolars, monitors i entrenadors, delegats, pares i mares, àrbitres i com a protagonistes, els alumnes.

 

La Direcció d’Esports compta amb un Consell Municipal d’Esports, que inclou entre d’altres comissions, la Comissió d'Esport i Escola que vetlla pel bon funcionament dels Jocs Escolars i canalitza les propostes en l’àmbit de l’esport escolar.

 Cloenda dels Jocs Escolars

 

El passat dissabte 24 de maig va tenir lloc en diferents instal·lacions esportives de la ciutat l’acte de cloenda dels Jocs Escolars amb la participació de quasi la totalitat dels equips participants. L’acte, que marca la fi de les competicions esportives escolars del 2013-14, es va fer en les següents instal·lacions esportives: Poliesportiu Municipal Teresa M. Roca, Poliesportiu Municipal Eusebi Millan, Poliesportiu Municipal Euskadi, Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia i l’Escola de Cirera.

 

Coincidint amb l’acte també va tenir lloc la final del Campionat Escolar de Patinatge que va comptar amb unes 70 patinadores de diferents escoles, des de les categories prebenjamí a infantil, així com també la jornada final i el lliurament de medalles del Campionat Escolar de Tennis Taula al Centre Natació de Mataró que enguany va col·laborar cedint les instal·lacions i realitzant una jornada participativa amb monitors i jugadors de l’entitat com en Xavier Peral i la jugadora Gàlia Dvorak.