Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els propietaris de gossos tenen dos nous espais a Mataró perquè els animals puguin passejar sense anar lligats

Escoltar

Els propietaris de gossos tenen dos nous espais a Mataró perquè els animals puguin passejar sense anar lligats

Al carrer d’Àustria s’ha habilitat el primer espai que està tancat amb portes

L’Ajuntament ha posat en marxa dos nous espais públics on els propietaris de gossos, excepte aquells considerats potencialment perillosos, poden passejar-los sense anar lligats.

 

El primer d’aquests espais es troba a la confluència entre el carrer d’Àustria i la ronda dels Països Catalans, una superfície triangular de 400 m² delimitada per murs i situada per sobre de l’edifici del tanatori. L’Ajuntament ha col·locat dues portes de fusta als extrems, similars a les dels parcs infantils, de manera que és el primer espai tancat per a l’esbarjo de gossos que s’habilita i comença a funcionar a Mataró. El lloc, que disposa de bancs i papereres, està senyalitzat com a zona de lliure circulació d’animals de companyia.

 

La posada en marxa d’aquest espai tancat respon a una demanda de l’Associació Canina de Mataró.

 

Un altre espai per a la lliure circulació d’animals de companyia és el que ha començat a funcionar al Parc de Mar, al costat de les vies del tren. Es tracta en aquest cas d’una zona lliure oberta i sense limitació horària.

 

 

Deslligats si no són potencialment perillosos

 

Els gossos han d’anar lligats sempre que circulin pel carrer. Només poden anar deslligats als espais públics que estan senyalitzats a tal efecte, i sempre i quan no es tracti d’animals potencialment perillosos, ja que aquests han d’anar en tot moment lligats i amb morrió.

 

A Mataró hi ha 8 espais de lliure circulació de gossos sense limitació horària. Es tracta de les zones de platja –excepte en temporada de bany, de l’1 de maig al 30 de setembre, quan està prohibit–, la riera de Sant Simó, la riera d’Argentona, el parc de Can Boada, el parc de les Roques Albes, el turó de Cerdanyola, i els nous espais del carrer d’Àustria i el parc de Mar. També poden anar deslligats al Parc Forestal i als altres espais públics forestals del terme municipal.

 

Hi ha 3 zones més de lliure circulació però amb limitació horària: el parc del Nord, el terreny situat entre la C-60 i les escoles del Camí del Cros i les Aigües, i la zona entre el passeig de Jesús Illa i l’esplanada de Josep Reniu del parc Central. En aquests espais els gossos poden anar deslligats a l’hivern entre les 20 h i les 10 h del matí següent, i a l’estiu entre les 21 h i les 10 h, segons el calendari marcat pel canvi d’hora.