Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de les 48 hores Open Puig i Cadafalch

Escoltar

Èxit de les 48 hores Open Puig i Cadafalch

Centenars d’assistents a les visites guiades per places, patis i horts

La quarta edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, dedicades aquest any a l’arquitectura del buit, es va celebrar a Mataró el cap de setmana del 10 al 12 d’octubre amb èxit de públic. Centenars de persones van assistir a les dues visites guiades que van permetre redescobrir places, patis i horts del centre històric.

 

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen reivindicar la figura i l’obra d’aquest arquitecte modernista i el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Aquest any com en les anteriors edicions, la organització ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Mataró i ha comptat amb el suport del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Fundació Iluro i l’Associació de Veïns Mataró-Centre.

 

Dins el programa d’actes van tenir lloc a la Casa Coll i Regàs dues conferències: “Espai públic i ciutat”, a càrrec de l’arquitecte Rafa Cáceres, i “Els espais lliures com a motor de la revitalització urbana del Barri Vell de Girona”, a càrrec de l’arquitecta Rosa M. Cánovas. El plat fort van ser les dues visites guiades: la primera va tenir lloc dissabte 11 i va consistir en un itinerari per patis i horts a càrrec d’historiadors i arquitectes de la ciutat; la segona, diumenge 12, va ser una visita per les places de la ciutat antiga a càrrec de joves arquitectes de Mataró. Cada itinerari va aplegar com a públic prop d’un centenar de persones.

 

 

Premis Puig i Cadafalch i Mostra d’Arquitectura del Maresme

 

D’altra banda, fins al diumenge 16 de novembre es poden veure al pati de l’edifici de la Presó les obres presentades a la Tretzena edició dels Premis Puig i Cadafalch i la Quarta Mostra d’Arquitectura del Maresme. L’exposició de l’obra es pot veure els dijous, divendres i dissabtes de 18.30 a 20.30 h i els diumenges d’11.30 a 13.30h.

 

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el divendres dia 24 d’octubre a les 19.30 h a la Sala d’actes de Can Palauet.