Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Josep Cuní, Àngel Casas i Enric Marin seran a Mataró amb motiu del Dia Mundial de la Televisió

Escoltar

Josep Cuní, Àngel Casas i Enric Marin seran a Mataró amb motiu del Dia Mundial de la Televisió

Partipen juntament amb 17 professionals de la comunicació a una jornada organitzada per TecnoCampus i el Clúster Audiovisual de Catalunya

El Dia Mundial de la Televisió té una llarga tradició en el món anglosaxó, on se celebra des de fa anys i té una àmplia repercussió com a espai de debat sobre aquest mitjà. Ara, el TecnoCampus i el Clúster Audiovisual de Catalunya duen aquesta iniciativa al nostre país, amb l’organització d’una jornada específica per celebrar el Dia Mundial de la Televisió a Catalunya. La jornada se celebrarà el proper divendres 21 de novembre a partir de les 9.30h al TecnoCampus (av. d’Ernest Lluch, 32, Mataró) i s’articularà al voltant de tres taules rodones.




Crítics, periodistes i gestors de mitjans de comunicació i productores de renom reflexionaran sobre el mitjà de comunicació de masses per excel•lència. Com ha evolucionat la televisió des de la irrupció a les llars del món occidental a mitjans del segle XX? Com es transformarà en l’era d’Internet? Com seran els nous formats televisius que irrompen i que aprofiten les noves tecnologies de la comunicació? Aquestes són algunes de les preguntes a què vol donar resposta aquesta trobada de debat.




La capital del Maresme va veure néixer una de les primeres televisions comarcals de Catalunya, la Televisió de Mataró, avui M1TV, i conserva un estret lligam amb aquest mitjà, que al TecnoCampus es plasma en el Grau en Mitjans Audiovisuals, que s’imparteix en a l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Els alumnes del grau participaran en la iniciativa i ja preparen uns clips que resumeixen la seva visió del que és i el que serà la televisió.




Aquesta és l’agenda prevista de la jornada:




Taula 1: Quina televisió tenim. Parlen els crítics



Tres crítics de tres mitjans de referència analitzen la programació dels principals canals que consumim en el dia a dia, dels informatius als magazines d’entreteniment o les sèries de ficció.

• Gemma Busquets, cap de la secció de Comunicació del diari El Punt Avui

• Fernando de Felipe, La Vanguardia

• Manuel de Luna, El Periódico

Moderadora: Mònica Planas, especialista en crítica televisiva al Diari Ara i a El Mundo Deportivo




Taula 2: Quina televisió podem fer a Catalunya




L’ecosistema dels mitjans televisius la debatrem de la mà d’alguns dels principals comunicadors i gestors d’aquest país. Analitzarem les perspectives de futur d’aquets mitjà a Catalunya.

• Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

• Josep Cuní, president de Broadcaster Productora Audiovisual i director de “8TV al dia”

• Àngel Casas, director de Barcelona Televisió-BTV

• Joan Foguet, cap de Continguts a La Xarxa de Comunicació Local- XAL

• Óscar Nogueira, director de 8TV

• Pep Andreu, cap de continguts d’M1TV

Moderador: Enric Marín, UAB




Taula 3. La TV que ve




La irrupció d’Internet i les noves tecnologies suposa un repte d’adaptació per als mitjans audiovisuals tradicionals. Alhora, és una oportunitat per als consumidors per adoptar un paper actiu en aquest marc comunicatiu.

• Xavier Fisa, Marketing & New Business Lavínia Interactiva

• Ferran Clavell, responsable d’Innovació i Future Media als Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

• Xavier Redón, Product Manager de TV i ràdio al departament de Màrqueting d'Abertis Telecom

• Jaume Ripoll, cofundador i director Editorial de Filmin

• Àlex del Olmo, professor de Comunicació Audiovisual al TecnoCampus

Moderador: Antoni Esteve, president del grup Lavínia.