Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adjudica la instal·lació d’activitats d’aventura als arbres del parc Forestal

Escoltar

L’Ajuntament adjudica la instal·lació d’activitats d’aventura als arbres del parc Forestal

L’adjudicatari, Bosc Vertical SL, ofereix fer activitats lúdiques complementàries

L’Ajuntament de Mataró ha adjudicat a l’empresa Bosc Vertical, SL la concessió demanial per instal·lar i explotar econòmicament un parc d’aventura als arbres de la zona boscosa del parc Forestal. L’empresa també explotarà el bar-restaurant del parc i preveu oferir altres activitats lúdiques complementàries. El Ple municipal va donar ahir, 8 de maig, el vistiplau a l’adjudicació.

 

La concessió demanial afecta a un màxim de 32.898 m² de terreny, que corresponen a dues finques municipals situades a l’àrea d’equipaments esportius i a l’àrea d’equipaments i serveis del parc. En aquests terrenys s’hi troben actualment l’esplanada del parc amb una zona de jocs infantils, tres zones d’aparcament, 25 taules de picnic de pedra i l’edifici que dóna servei de bar i lavabos, i on també hi ha un habitatge.

 

 

Circuits per a diferents públics i edats

 

L’adjudicatari preveu un parc d’aventures amb 4 circuits de diferents dificultats, adreçats a diferents edats i públics. El més senzill està dissenyat per a nens a partir de 2 anys d’edat.

 

El parc tindrà diferents instal·lacions suspeses als arbres, com tirolines, ports de mico, lianes, xarxes, trapezis, etc. Comptarà amb un sistema de seguretat intel·ligent individual que permetrà els usuaris superar les diferents activitats del circuit sense haver de deslligar els mosquetons per canviar d’instal·lació, minimitzant el risc. Les activitats estaran supervisades per monitors.

 

Per instal·lar les activitats l’empresa proposa utilitzar un sistema de muntatge sostenible que s’ajusta als arbres sense impactar en el seu creixement. Un estudi previ avaluarà els riscos de seguretat i forestals. El parc d’aventura ha d’estar en funcionament en un màxim de 2 mesos des de la signatura del contracte, segons les condicions del plec que ha regit el concurs.

 

 

Altres activitats

 

A banda del parc d’aventura als arbres, l’adjudicatària preveu oferir altres activitats lúdiques, com lloguer de bicicletes, tallers de manualitats per a nens, circuit d’orientació, activitats per a empreses i grups escolars, rutes amb ruc, etc.

 

També prestarà el servei de bar-restaurant en el mateix horari en què estarà obert el parc d’aventura: a diari els mesos d’estiu, i la resta de l’any obrirà els caps de setmana, festius i sota demanda per a grups concertats. Els lavabos públics estaran oberts tot l’any i es faran obres per adaptar-los a persones amb mobilitat reduïda. Les instal·lacions es completaran amb una recepció i una zona de picnic amb 10 taules.

 

La concessió s’ha adjudicat per a 12 anys prorrogables fins a un màxim de 15. A canvi, l’empresa abonarà un cànon anual de 12.000 € a l’Ajuntament i assumirà el cost de les obres, millores i conservació plantejades.

 

L’adjudicatari haurà de presentar un projecte d’actuació específica previ a l’autorització de l’activitat. El projecte s’ajustarà a les prescripcions del Pla especial d’ordenació del parc Forestal del “Turó d’en Dori”, que la Junta de Govern Local va aprovar inicialment el 3 de febrer i s’està tramitant de forma paral·lela.