Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assigna 350 mil euros a projectes de cooperació, campanyes de sensibilització i convenis

Escoltar

L’Ajuntament assigna 350 mil euros a projectes de cooperació, campanyes de sensibilització i convenis

L’aportació es fa a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament destina 350.395,89 € per a projectes de cooperació internacional, campanyes de sensibilització i convenis durant l’any 2014. Del pressupost total, 241.887,22 € es destinen a 15 projectes de cooperació al desenvolupament promoguts per entitats ciutadanes a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en el marc d’un conveni de col·laboració.
A més, s’aporten 22.500,00 € a convenis amb entitats de la ciutat per portar a terme campanyes de sensibilització i 27.692,87 € per organitzar diferents actes com conferències i la Nit de la Solidaritat, entre d’altres. La resta dels diners es manté per subvencionar campanyes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d’any es repartiran en projectes de cooperació.

 

 

Projectes subvencionats a través del Fons Català de Cooperació

 

A través del Fons Català se subvencionen prioritzant els projectes promoguts per entitats de la ciutat i altres promoguts directament pel Fons. La llista completa dels projectes subvencionats és la següent:

 

. Índia: “Millora de la salut reproductiva de les dones del districte d’Anantapur”. Fundación Vicente Ferrer / Rural Development Trust / Women Development Trust. 49.500,00 €.

 

. República Dominicana: “Desenvolupament local de la comunitat rural Los Guineos”. Associació Amics de la República Dominicana / Vicaria Episcopal de la República Dominicana per al desenvolupament dels pobles. 38.841,30 €.

 

. Mèxic: “Dones de MUSA caminant cal al bon viure de les seves famílies i comunitats” Fundació Grup Tercer Món / La Selva / MUSA. Organización de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva. 27.500,22 €.

 

. Senegal: “Suport a la formació professional al centre de promoció agrària de M’Lomp”. Associació Escola Pia al Senegal / Association Education Solidaire. 25.637,78 €.

 

. Índia: “Programa d’activitats pel desenvolupament sostenible i d’autogestió del Centre d’Acollida de Koilankuntla ”. Haribala / Haribala Drought Area Development Trust. 24.090,20 €.

 

. Perú: “Construcció d’un local polivalent: formació i sosteniment de residències”. Associació d’Amics del Bisbe Joan Godayol / Associació Musuq Illary. 23.098,89 €.

 

 . Guinea Conakry: “Moi Aussi! Una proposta de formació, més enllà de l’analfabetisme, per assegurar l’accés a activitats productives per a cinc grups de dones de la zona rural d’Ouème-Plateau”. VOLS Mataró. 17.576,78 €.

 

. Marroc: “Suport a la participació de la dona en la governança local a través de la creació i la posada en funcionament de les comissions de paritat i d’igualtat d’oportunitats als municipis rurals de la regió de Tànger-Tetuan”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 9.861,26 €.

 

. Senegal: “Enfortiment de capacitats en gestió d’organitzacions comunitàries de base (OCB) a les regions de Kolda i Ziguinchor”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 5.000,00 €.

 

. Catalunya – Llatinoamèrica: ”Agenda llatinoamericana Mundial 2015. Campanya 2015”. Comissió de l’Agenda Llatinoamericana Mundial. 5.000,00 €.

 

 . Equador: “Cafè, cacau i cítrics sota els arbres dels camperols de la vall del riu Yacuambi (CAFCACIT)”. Creu Roja Mataró / Creu Roja Catalunya / Creu Roja Equatoriana. 4.561,38 €.

 

. Gàmbia: “Enfortiment dels agents locals de la regió Upper River, Basse”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 4.205,44 €.

 

 . Senegal: “Enfortiment de capacitats de la gestió municipal dels nuclis urbans de Ziguinchor i d’Oussouve”. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 3.013,98 €.

 

. Guatemala: “Enfortiment dels mecanismes de promoció, protecció i defensa del treball digne a Guatemala”. Fundació Pau i Solidaritat / INESICG. 2.000,00 €.

 

. El Salvador: “Programa de formació ‘Treball decent per a tots i totes’ El Salvador 2014-2015”. Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris / CTD / INELSA. 2.000,00 €.