Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença la campanya de poda de l’arbrat

Escoltar

L’Ajuntament comença la campanya de poda de l’arbrat

Els treballs tenen com a objectiu minvar els problemes d’al·lèrgies i afectacions a la senyalització i els serveis

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat els treballs de poda de l’arbrat viari previstos per a la campanya 2014-2015.

 

L’arbrat viari de la ciutat està format per 28.850 exemplars situats a carrers, parcs i places públics. Els ajuts de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona van permetre dur a terme entre el 2013 i el 2014 una campanya extraordinària per solucionar incidències a causa del creixement excessiu de l’arbrat. En concret, durant la darrera campanya es van podar 5.500 arbres, la majoria d’ells (més de 4.000) a càrrec de l’empresa FCC que va ser contractada per dur a terme els treballs.

 

En aquesta ocasió es disposa exclusivament del personal i recursos propis de l’Ajuntament, per la qual cosa es calcula que es podaran prop de 1.500 arbres. S’actuarà en aquells punts on s’ha detectat un major nombre d’incidències i es considera que la poda és més necessària, com per exemple l’Escorxador, on s’està actuant aquests dies, i la carretera de Cirera.

 

Els treballs intenten solucionar problemes per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; incidències amb la fructificació; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o als serveis (línies elèctriques i de telefonia); interferència amb l’enllumenat públic, i també reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes o afectacions a la salut de les persones, com les al·lèrgies.

 

Durant el mes de novembre ja s’han podat arbres a la residència Sant Josep, els carrers de Galícia, Major, Rosselló, del Nord i Joan Miró, la plaça de Sant Anna i La Rambla. La poda afectarà principalment a les següents espècies: plàtans, moreres, lledoners, tipuanes i pollancres.

 

Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch per millorar parterres i zones verdes. Els treballs acabaran a principis de març.