Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 28 persones en atur

Escoltar

L’Ajuntament contracta 28 persones en atur

L’Ajuntament de Mataró ha contractat 28 persones durant 6 mesos per mitjà del Programa Treball i Formació, que vol formar i inserir laboralment mitjançant plans d’ocupació específics persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció amb experiència laboral anterior. Aquesta iniciativa està promoguda pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat.

 

Les persones participants en el procés de selecció han estat derivades per l’Oficina de Treball del SOC al Servei d’Ocupació de l’Ajuntament, que ha coordinat els treballs de selecció conjuntament amb la Direcció de Recursos Humans.

 

Els criteris utilitzats per fer aquesta selecció han estat, entre altres, aquells que determina l’Ordre de la Generalitat, d’aprovació de les bases reguladores (EMO/174/2014): persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció amb experiència laboral anterior. Han tingut caràcter preferent les persones amb alguna de les següents situacions:

 

-El menor temps que resti per esgotar el període màxim de cobrament de la Renda Mínima d’Inserció.

-Tenir càrregues familiars.

-Edat entre 40 i 55 anys.

-Famílies monoparentals.

 

En el procés de selecció han participat 133 persones. Els seleccionats s’han incorporat als seus llocs de treball aquesta setmana.

 

Els llocs de treball que desenvolupen les persones contractades són: peons en general, conserges i administratius.

 

 

Programa Treball i Formació

 

L'objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció amb experiència laboral anterior. A més, garanteix als seleccionats 30 hores de formació d’assistència obligatòria durant la seva jornada laboral. 

 

A través d’aquest programa, l’administració local ofereix un contracte laboral per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social durant 6 mesos a jornada complerta. El salari a percebre pels beneficiaris d’aquest programa serà de 850 € al mes, més les corresponents pagues extres.

 

 

Contractacions anteriors

 

En el marc del programa Treball i Formació, l’Ajuntament de Mataró va contractar el passat desembre 70 persones en situació d’atur, i 24 persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció que  han desenvolupat les tasques encomanades durant el primer semestre de 2014.

 

Així mateix, al maig va finalitzar la selecció de 22 persones més en atur en el marc del programa Treball als Barris, que estaran contractades fins que acabi l’any.