Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró expressa el seu condol per la mort de Pere Pubill Calaf, “Peret”, Fill Predilecte de la ciutat

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró expressa el seu condol per la mort de Pere Pubill Calaf, “Peret”, Fill Predilecte de la ciutat

 

L’Ajuntament de Mataró vol expressar el seu profund dolor per la mort de Pere Pubill Calaf, “Peret”, i s’uneix al sentiment de la família i amics de l’artista mataroní, Fill Predilecte de la ciutat.

 

Mataroní universal i considerat creador de la rumba catalana, “Peret” ha demostrat al llarg de la seva trajectòria ser un home compromès amb el seu poble, el gitano, amb la seva ciutat i el seu país. Persona respectada per la seva professió, tenia molt interioritzat el valor de l’esforç i el treball.

 

Peret va néixer el 26 de març de 1935 al número 15 del carrer de la Palma de Mataró, on des del 2004 hi ha una placa que ho recorda, col·locada per l’Ajuntament en homenatge a l’artista. El 3 de maig de 2011, l’Ajuntament el va nomenar també Fill Predilecte de la Ciutat com a reconeixement públic per als seus mèrits i la seva trajectòria artística. Ha estat la primera i única vegada en la història del consistori que s’ha atorgat aquesta distinció, la de més gran categoria atorgada per l’Ajuntament i que només pot recaure en mataronins.