Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat reforcen la col·laboració dels seus serveis d’habitatge

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró i la Generalitat reforcen la col·laboració dels seus serveis d’habitatge

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el secretari d’Habitatge i Millora Urbana i president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Sala, i han signat aquest matí dos convenis, un relatiu al Programa de mediació per al lloguer social i l’altre referent al funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró.

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya encomana per conveni la gestió dels serveis al territori en les oficines locals d’habitatge i a les borses de mediació per al lloguer social. Les oficines ofereixen informació i atenció ciutadana i les borses s’encarreguen de la captació i la gestió dels habitatges del programa de mediació.

 

L’Oficina Local d’Habitatge de Mataró ha atès durant l’any 2013 un total de 17.417 persones que s’han adreçat a aquesta oficina situada a l'Ajuntament de Mataró per fer diverses gestions relacionades amb el seu habitatge.

 

L’altre conveni signat és per impulsar el Programa de mediació i cessió d’habitatges per al lloguer social, per mitjà de la Borsa d’habitatge municipal. Les borses fan de mediadores entre les persones propietàries i les llogateres, garanteixen el bon ús dels pisos, negocien rendes de lloguer per sota del preu de mercat i cerquen l’habitatge més adequat a la unitat de convivència sol·licitant. L’Agència de l’Habitatge finançarà una part de la despesa dels serveis de mediació: 450 euros per contractes de lloguer de 2014, i 200 euros per gestió i seguiment de contractes anteriors. La previsió per aquest any és arribar a 130 mediacions de contractes de lloguer social.