Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró investiga possibles irregularitats en l’adjudicació de pisos amb protecció oficial

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró investiga possibles irregularitats en l’adjudicació de pisos amb protecció oficial

L’Ajuntament de Mataró ha obert una investigació per aclarir possibles irregularitats en l’adjudicació per part de l’exgerent de l’empresa municipal PUMSA d’almenys 6 pisos amb protecció oficial en règim de lloguer. Les adjudicacions s’haurien efectuat entre els anys 2009 i 2013 a persones que o bé no estaven a la llista única de sol·licitants d’habitatge de lloguer social o no els tocava encara accedir a un pis per la seva posició a la llista d’espera.

 

El Consell d’Administració de PUMSA va ser informat dimecres 12 de novembre dels fets detectats, que ahir es van posar també en coneixement de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament.

 


L’Ajuntament revisarà totes les adjudicacions de pisos socials que han tingut lloc en els últims quatre anys i la presidenta de PUMSA, Montserrat Rodríguez, ha donat ordres perquè es revisin els controls interns de l’empresa municipal pel que fa al sistema d’adjudicació dels habitatges.

 

D’altra banda, l’alcalde, Joan Mora, ha demanat al secretari municipal un informe que valori les possibles irregularitats i assenyali jurídicament les mesures a emprendre. A més, l’alcalde ha posat els fets en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Actualment hi ha 349 persones inscrites a la llista única de sol·licitants d’habitatge social a Mataró gestionada per PUMSA, empresa pública que compta amb un parc de 229 habitatges per aquest propòsit.