Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament donarà la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús

Escoltar

L’Ajuntament donarà la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús

L’escola celebra els 125 anys de l’arribada a Mataró de la seva fundadora

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat atorgar la Medalla de la Ciutat al Col·legi Sagrat Cor de Jesús, conegut popularment per La Coma. L’escola celebra aquest any el 125è aniversari de l’arribada a la ciutat de la seva fundadora.

 

El passat mes de gener, l’Associació de Pares i Maresme d’Alumnes van demanar a l’Ajuntament que iniciés els tràmits per atorgar la Medalla al col·legi, sol·licitud a la qual s’hi han adherit diferents entitats.

 

Els promotors destacaven en el seu escrit els mèrits acumulats per l’escola al llarg de la seva trajectòria. En especial, la tasca d’impuls i expansió de l’ideal de senzillesa de Madre Carmen, fundadora de la congregació de les germanes Franciscanes dels Sagrats Cors; el servei públic que com a escola i entitat suposa per a la ciutat; i el saber fer amb qualitat, des d’un sentit d’equip, amb gran respecte vers la persona, afanyant-se perquè els alumnes assoleixin una formació integral, tenint present els diversos àmbits culturals, socials i religiosos.

 

La congregació religiosa de les germanes Franciscanes dels Sagrats Cors es va crear a Antequera al 1884 i posteriorment es va implantar a Catalunya. Al 1889, la beata Carmen del Nen Jesús González Ramos, “Madre Carmen”, va arribar a Mataró i es va fer càrrec de l’obra iniciada a favor de les dones obreres per les germanes Clariana i Mossèn Gironès. Aquell mateix any va fundar la nova escola, que es va acabar convertint en centre d’escolarització infantil.