Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament farà més inspeccions als establiments multipreu per garantir que les joguines compleixen la normativa

Escoltar

L’Ajuntament farà més inspeccions als establiments multipreu per garantir que les joguines compleixen la normativa

La proposta de resolució per demanar inspeccions als establiments multipreu, presentada pel grup municipal PxC, es va aprovar en el Ple de desembre. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PPC i PxC; hi van votar en contra PSC, ICV-EUiA i la CUP i s’hi va abstenir el regidor no adscrit.


 

El text aprovat és el següent:

 

“Atès que cal vetllar pel compliment dels requisits normatius dels drets dels consumidors i garantir la qualitat dels productes que es posen a la venda.

 

Atès que cal protegir el teixit comercial tradicional de pràctiques deshonestes i fraudulentes que representen un greuge comparatiu que amenaça de destruir les petites i mitjanes empreses.

 

Atès que amb motiu de les festes de Nadal i Reis els establiments multipreu augmenten la seva oferta relacionada amb objectes de regal.

 

Atès que un dels productes que exigeixen un control especial durant aquestes dates són les joguines, i que cal augmentar les inspeccions i controls dels articles que són a la venda per tal de verificar que compleixen la normativa vigent pel que respecta a la senyalització per grups d’edat, l’etiquetatge, la seguretat, els advertiments sobre possibles riscos i en general tots els aspectes compresos en el marc legislatiu regulador corresponent.

 

Atès que és precís aplicar sancions més severes als fabricants i als importadors per aconseguir que es prenguin seriosament les seves responsabilitats en relació amb els consumidors, que en el cas de les joguines, essent els infants, es tracta d’un públic especialment vulnerable.

 

Per tots aquests motius el grup municipal de Plataforma per Catalunya sol·licita al Ple l’adopció dels següents acords:

 

Primer.- Encetar una campanya d’inspecció als establiments multipreu de Mataró per garantir que les joguines que són a la venda compleixen amb la normativa vigent.

 

Segon.- Imposar les denúncies corresponents i procedir a immobilitzar i intervenir, si s’escau, les joguines que infringeixin la normativa.

 

Tercer.- Donar trasllat a les associacions veïnals i de botiguers i comerciants de Mataró, a l’Associació de Joguiners Agrupats de Catalunya i a l’Asociación Española de Fabricantes de Juguetes”.