Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Foment Mataroní ofereixen 18 concerts de música clàssica

Escoltar

L’Ajuntament i el Foment Mataroní ofereixen 18 concerts de música clàssica

Estan integrats en 3 cicles: Simfònics, de Cambra i de Sarsuela



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; el president del Foment Mataroní, Ramon Salicrú; i el programador del Foment Mataroní, Antoni Vilà, han presentat aquest matí l’oferta de música clàssica a la ciutat gràcies al treball conjunt de la Direcció de Cultura i el Foment Mataroní. La sala del carrer Nou acollirà 17 concerts del 7 de febrer al 30 de novembre, un dels quals serà extraordinari. Al Teatre Monumental també se n’hi podrà veure un altre d’extraordinari, el de Setmana Santa, el dia 30 de març.


 

Els concerts s’inclouen dins de tres cicles: el XII Cicle de Concerts Simfònics, el IX Cicle de Concerts de Cambra i el X Cicle de Sarsuela. El primer en començar serà el Cicle de Concerts Simfònics el dia 7 de febrer amb la proposta del pianista Humberto Quagliata. Aquest cicle està format per quatre concerts més amb propostes ven variades i que portarà al Foment Mataroní a integrants del Cor del Teatre del Liceu, el Coro de Castañuelas de Barcelona, el recital de cançó catalana “Francesc Pujols i els seus contemporanis” per tancar amb el concert del Romantic trio.

 

El concert de música per a dansa, guitarra i castanyoles amb Belén Cabanes i Joan Carles Martínez obrirà el 15 de febrer el Cicle de Concerts de Cambra. Aquest comptarà amb 5 concerts.

 

El Cicle de Sarsuela, un dels que té més èxit, arriba enguany a la desena edició i ho fa programant 6 sarsueles entre les quals cal destacar “Cançó d’amor i de guerra” el dia 2 de març i que obre el cicle, “El dúo de la Africana” el 27 d’abril i “La Viejecita” que tanca el cicle el dia 30 de novembre.

 

El Teatre Monumental acollirà el concert extraordinari de Setmana Santa, “Un Rèquiem Alemany” de Brahms el 30 de març. Aquesta és una gran producció que compta amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor Ciutat de Mataró, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Cor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, el Cor de Cambra de Granollers, la Coral la Mixta d’Igualada, la Coral Canigó de Vic i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona. També es farà un altre concert extraordinari al Foment Mataroní per agrair als abonats la seva fidelitat el 22 de juny al Teatre Monumental. En aquesta ocasió serà una gala lírica amb Mireia Dolç, soprano; Ximena Agurto, soprano; Alberto Cazes, baríton, ila col·laboració especial de Josep Ruiz, tenor,acompanyats al piano pel mestre Xavi Dolç.

 

Les entrades, que es posaran a la venda a finals de mes, es poden adquirir al Foment Mataroní (carrer Nou, 11) els dies laborables de 16 a 21 h i a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) i una hora abans de cada concert. També es poden comprar a través d’internet al Foment Mataroní. L’entitat també posa a la venda abonaments per als diferents cicles.