Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Al Ouahda col·laboren en la neteja de Rocafonda

Escoltar

L’Ajuntament i l’Associació Cultural Al Ouahda col·laboren en la neteja de Rocafonda

S’han fet accions a un tram de la Riera de Sant Simó i aquest cap de setmana s’incidirà en els grafits



El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament i l’Associació Cultural Al Ouahda estan portant a terme diferents accions de neteja a Rocafonda i els seus entorns. El mes de març es va procedir a retirar deixalles d’un tram de la Riera de Sant Simó i aquest cap de setmana s’incidirà en els grafits de les places de Joan XXIII i de Colòmbia.


 

Així, amb la participació d’una vintena de voluntaris un cap de setmana de març es va treballar en la neteja d’un tram de la Riera de Sant Simó, a tocar del carrer de l’Energia, un espai que s’havia convertit en un punt d’abocament de voluminosos i presentava un estat molt deteriorat. Els treballs van consistir en retirar els mobles i les restes de runes abandonats als talussos i al sanejament de la zona.

 

Una vegada net el tram, el Servei d’Espais Públics ha anivellat la zona dels estacionaments del carrer de l’Energia i ha construït una barrera amb travesses de roure entre l’aparcament i els talussos de la Riera. També s’hi ha col·locat una senyal indicativa que prohibeix el llençament de runa. Està previst que properament en aquests talussos s’hi plantin plantes arbustives que seran regades amb un sistema automàtic. La plantació es farà amb voluntaris de l’entitat juntament amb la Secció de Jardineria de l’Ajuntament.

 

La propera acció es farà aquest cap de setmana i consistirà en la neteja dels grafits dels espais públics de les places de Joan XXIII i de Colòmbia i els seus entorns. En aquesta acció hi participaran joves de l’Espai Jove Rocafonda-El Palau i la Creu Roja de Mataró que aprofitarà per dinamitzar les accions de neteja a través del joc anomenat “Civilitza’t”.

 

Aquestes accions de neteja s’emmarquen en una estratègia conjunta amb l’Ajuntament i impulsada per les entitats de Rocafonda per tal de millorar els entorns i cercar la implicació dels veïns en el manteniment i cura del seu barri amb accions de civisme actiu i participatiu.