Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la desfibril·ladors semiautomàtics en 12 equipaments municipals

Escoltar

L’Ajuntament instal·la desfibril·ladors semiautomàtics en 12 equipaments municipals

Es col·loquen als edificis amb una ocupació superior a 500 persones

L’Ajuntament instal·larà en els propers dies desfibril·ladors semiautomàtics en una dotzena d’equipaments municipals. Els aparells són lleugers i fàcils de fer servir, de manera que la majoria de persones pot realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant un cas d’aturada cardíaca.

 

El Decret 82/2010 de la Generalitat de Catalunya estableix que s’han d’instal·lar desfibril·ladors a tots aquells edificis que acullin activitats administratives, de prestació de serveis o de qualsevol altre tipus amb una ocupació superior a 500 persones. El Programa d’Actuació Municipal també recull la instal·lació de desfibril·ladors com a acció per al 2014.

 

Els desfibril·ladors s’instal·len a l’Ajuntament, el Teatre Monumental, la Biblioteca Antoni Comas, la Biblioteca Pompeu Fabra, els Poliesportiu Municipal Eusebi Millan, el Poliesportiu Municipal del carrer d’Euskadi, el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca (situat al costat del Poliesportiu Municipal Jaume Parera, de manera que donarà servei als dos equipaments), el Palau Municipal d’Esports Josep Mora, el Casal Municipal de la Gent Gran Oriol Batista, Can Noè, l’Institut Miquel Biada i el Mercat municipal de la plaça de Cuba.

 

Els aparells estaran penjats a l’entrada de l’equipament en un lloc visible. Són petits, lleugers, funcionen amb bateries i disposen d’elèctrodes autoadhesius per a adults i també infantils. Un cop connectats, proporcionen instruccions sonores a la persona que els fa servir. L’aparell avalua les constants vitals de la persona i mai fa una descarrega si no és necessària.

 

Cada equipament que disposi de desfibril·lador estarà senyalitzat a l’entrada com a “edifici cardioprotegit”.

 

 

Deu morts al dia a Catalunya

 

L’aturada cardíaca fora dels hospitals suposa a Catalunya una mitja de 10 morts sobtades al dia. Aquesta xifra multiplica per 5 les morts produïdes en accident de trànsit.

 

El reconeixement i alerta als serveis d’emergència per part dels testimonis presencials d’una aturada cardiorespiratòria, l’inici de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i la desfibril·lació precoç poden salvar vides fins a l’arribada dels equips mèdics especialitzats. Dur a terme aquestes accions encadenades (cadena de supervivència) incrementa entre 2 i 3 vegades les possibilitats de supervivència de la persona afectada per l’aturada.