Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obté el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web mataro.cat

Escoltar

L’Ajuntament obté el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web mataro.cat

Mataró assoleix la certificació complint un 95,12% dels indicadors establertsL’Ajuntament de Mataró ha obtingut el Segell Infoparticipa, el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).


Aquesta institució acadèmica avalua la informació que ofereixen els webs dels ajuntaments catalans i certifica el compliment de 41 criteris de transparència de les administracions. Amb aquesta informació construeix el Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, que es pot consultar al web http://mapainfopublica.com.

 

La mateixa universitat va promoure la creació d’uns guardons que certifiquessin el nivell de transparència dels ajuntaments i va establir tres tipus de distinció: el Segell, la Menció i el Reconeixement Infoparticipa.

 

Mataró ha estat avaluat en el grup d’ajuntaments de més de 100.000 habitants, als quals se’ls requereix un major grau d’exigència que a les altres tres categories en què s’han classificat els 947 webs dels ajuntaments catalans. Per a obtenir el Segell és necessari assolir un 95 % dels criteris i acomplir els 22 criteris preferents.

 Evolució orientada a l’excel·lència

 

El web www.mataro.cat compleix 39 dels 41 indicadors (95,12%) i ha millorat respecte la darrera revisió certificadora,  que va ser al març d’aquest mateix any.

De fet, el web municipal ha realitzat una evolució molt favorable dels indicadors orientada a assolir l’excel·lència en aquest àmbit. Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions el 2012, Mataró acomplia un 78% dels criteris, en la següent avaluació va assolir un 90,24 %, en la tercera un 92,68% i en aquesta darrera un 95,12%.

Al març del 2014, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, va recollir la Menció Infoparticipa i enguany podrà recollir la màxima certificació, el Segell Infoparticipa. L’acte oficial de lliurament dels reconeixements tindrà lloc el 22 de desembre, a les 18 h, al Palau de Pedralbes de Barcelona.