Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza tallers veïnals per millorar la convivència i les relacions en les comunitats de veïns

Escoltar

L’Ajuntament organitza tallers veïnals per millorar la convivència i les relacions en les comunitats de veïns

La propera xerrada és el dijous 27 de novembre a Rocafonda

L’Ajuntament ha organitzat dos tallers adreçats a les comunitats de veïns amb l’objectiu de donar eines per millorar-ne la convivència i les relacions entre ells així com presentar materials gràfics nous dirigits a les comunitats.


 

El primer taller va tenir lloc el passat dimarts 11 de novembre a Cerdanyola i el proper es farà a Rocafonda el dijous 27, a les 19 h, al Centre Cívic Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, s/n). La formació treballa el bon veïnatge a l’entorn de la comunitat, els comportaments i la normativa de civisme a través de l’Auca de convivència veïnal. Aquesta eina s’ha creat en el marc del Projecte de Suport a Comunitats de Veïns que es treballa des del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania.

 

Així, els temes que es posen sobre la taula durant les xerrades són les activitats a l’interior dels immobles i les comunitats de veïns: usos i responsabilitat sobre els elements comuns; horaris i convivència; escombraries, recollida selectiva i mobles i trastos vells; higiene i aspectes de salut pública; i antenes i altres normatives. I el comportament dels ciutadans a la via pública: els conflictes i la seva resolució; contaminació acústica, els sorolls; brossa i neteja; menors; i la utilització dels espais, equipaments i béns públics (parcs i jardins, fonts públiques i platja).

 

Els dos tallers programats estan oberts a tot el veïnat, tot i això el Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania també n’organitza a demanda adreçats a entitats o exclusivament a comunitats determinades que requereixen una atenció especial.

 

 

Auca de convivència veïnal

 

L’Auca de convivència veïnal és un recurs en línia en el que es pot veure una escala de veïns, en format auca, on es presenten les problemàtiques més recurrents i consells en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès).

 

La comunitat de veïns de l’auca presenta problemes com les antenes, la roba estesa, festes, soroll, brutícia, rec o els usos de terrasses entre d’altres, i quin seria el comportament correcte en cada cas concret.

 

És descarregable per ordinador i també per a tauletes i mòbils i es pot imprimir en la seva totalitat o per problemàtica concreta. A més, compta amb diferents enllaços a les diverses normatives i consells de gestió veïnal. L’auca es pot consultar també a la pàgina web de l’Ajuntament.